LIVE OG VIDEOTEST: Alt om Renault Scenic Electric

Bliv klogere på alt om den nye Renault Scenic E-Tech i vores grundige videotest og liveudsendelse om bilen.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·
DSC00310

Renault Scenic er kåret til Årets Bil i Europa 2024 og er nu landet hos forhandlerne klar til prøveture. Vi har både taget den ud på en køretur og gennemgår også bilen for dig i en liveudsendelse, hvor vi svarer på spørgsmål fra seerne.

Renault Scenic har eksisteret siden 1996 og har alle dage været kendetegnet ved at være en rigtig familiebil. Endda også senere i en endnu større udgave med plads til syv personer.

Den nyeste Scenic er udover navnet helt sin egen. For det første er det en langt mere moderne SUV på knap 4,5 meter, hvilket også betyder, at den er begrænset til fem sæder. Til gengæld gør den elektriske platform, at pladsen er udnyttet til det maksimale, og alle passagerer i bilen har masser af plads omkring sig og til benene. 

SE OGSÅ: Renault Scenic priser og udstyr 

Anhængertrækket er begrænset til 1.100 kg, så nogen stor campingtrækker er Scenic ikke. Til gengæld byder den på klasseledende rækkevidde på op til hele 625 km med det store batteri på 87 kWh. Den fås også i en mindre udgave med 60 kWh og en rækkevidde på op til 420 km.

VIDEO: Bilguiden har taget en køretur i Renault Scenic og gennemgår bilen for dig. Foto: Bilguiden

Klasseledende infotainment og interiør

Inden for dørene i Scenic får du en fantastisk rummelig kabine, der virker godt afskærmet for vindstøj. Vælger du at tilkøbe det futuristiske Solay Bay panoramaglastag til 11.000 kr., der kan matteres ved tryk på en knap, får du endnu mere luft over hovedet.

Som fører får du en fantastisk siddeposition med et førsteklasses infotainmentsystem, der med Google Automotive og Google Maps reagerer og ser ud som en moderne tablet. Vælger du den laveste udstyrsvariant Evolution er dette dog et tilkøb til 6.500 kr., som i den grad bør overvejes. Så opgraderer du infotainmentskærmen fra 9 til 12 tommer, mens den digitale førerskærm uanset udgave også er på hele 12 tommer, og hvor navigationen kan spejles til, så du som fører undgår at skulle kigge mod højre og væk fra vejen.

Bilguiden har gennemgået den nye Renault Scenic fra ende til anden i en over time lang liveudsendelse, hvor der også besvares spørgsmål fra seerne. Foto: Bilguiden

DSC00319

Infotainmentsystemet består fra Techno og op af to 12" skærme med Google-Automotive og Google Maps som navigation. Foto: Bilguiden

Masser af bagsædeplads og dybt bagagerum

På bagsæderne får du ganske vist ikke tre regulære sæder som i den tidligere Grand Scenic. De to yderste sæder har selvfølgelig isofix (ligesom passagersædet foran), og man sidder nemt tre voksne på bagsædet også. Gulvet er helt plant og benpladsen er imponerende med masser af luft foran knæene – selv for en voksen på +190 cm.

Selv uden glastaget fejler rummeligheden og afstanden til taget over hovedet heller ikke noget. Heller ikke i bagagerummet der er imponerende dybt og kan klare flotte 545 liter. Lægges bagsæderne ned kan bilen rumme 1.670 liter.

Bilguiden Scenic Electric Bagagerum

Som det ses på billedet er der masser af plads på bagsæderne i Scenic til voksne. Hans på billedet har en højde på 186 cm. Foto: Bilguiden

Bagagerum Scenic

Scenic og barnevogn

Bagagerummet i Scenic kan lige præcis rumme en Odder-barnevogn, uden at du skal fjerne hjulene fra understellet. Det er ikke muligt at rykke bagsæderne frem og tilbage som det fx er muligt i Captur.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin