UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Varebiler

Salget af varebiler og kassevogne ligger i årets første tre kvartaler på niveau med samme periode i 2018, viser helt nye tal fra De Danske Bilimportører. Men klassens duks og bestseller - Ford Transit Custom - sælger faktisk endnu bedre i 2019 end i 2018. 

I årets første ni måneder - fra 1. januar til 30. september, blev der solgt 24.584 varebiler i Danmark. Det er blot 113 færre end i samme periode sidste år - og derfor betragtes 2019--salget som at være på niveau med 2018.

For de folk, der læser med her på sitet, kommer det næppe som nogen stor overraskelse, at det er Ford Transit Custom, der topper listen over de bedst sælgende varebiler.

I 2018 blev der i årets første tre kvartaler solgt 2534 Ford Transit Custom-modeller, hvilket var lig med en markedsandel på 10,26 procent.

En fremgang på over 20 procent

Det tal er i 2019 stedet til 12,43 procent, og det skyldes det faktum, at der er kørt intet mindre end 3056 eksemplarer ud fra de danske Ford-forhandlere i 2019.

Transit Sport Range2 Ford-ingeniørerne havde en heldig da på jobbet, da de slog stregerne til den nuværende Ford Transit Custom (til højre). Foto: Ford

Det svarer faktisk til, at der hver eneste dag er blevet solgt 11 Ford Transit Custom herhjemme - ganske pænt, må man sige.

Fremgangen i salget af den ekstremt populære Ford-varebil er på 20,6 procent, og Custom sælger da også så godt, at den nærmest er fast inventar på hitlisten over de mest solgte bilmodeller - altså inklusive personbilerne.

Stjerne-model har overhalet rugbrødet

Med et salg på godt 3000 eksemplarer placerer Ford Transit Custom sig således på en foreløbig niendeplads - lige foran Citroên C1 og lige efter Skoda Octavia. Nummer et på den liste er Nissan Qashqai med 5833 solgte enheder i 2019 indtil dato.

Tilbage ved varebilerne kan vi desuden konstatere, at Ford Transit Custom sælger mere end dobbelt så mange enheder som listens næstbedste aktør - Mercedes-Benz Sprinter, der er solgt i 1438 eksemplarer.

Den tyske "stjerne-model" har dermed overhalet Volkswagen Transporter med en enkelt pind. Den klassiske tyske kassevogn, der engang rullede rundt under kælenavnet "rugbrødet", er således solgt i 1437 enheder.

Ford er oppe på mærkerne

Renault Trafic og Mercedes-Benz Vito fulder top fem med henholdsvis 1123 og 1073 solgte modeller på fjerde- og femtepladsen.

Endnu en Renault - den store Master - indtager sjettepladsen med 1028 solgte styk.

FTC3Renault Trafic er ganske godt med, når det drejer sig om salgstallene herhjemme. Den kan dog ikke nå Ford Transit Custom. Foto: Renault

Ford er også førende, hvis vi udelukkende kigger på mærkerne. Her er indtil videre solgt 5875 enheder, mens Volkswagen med 3407 ligger nummer to. Mercedes-Benz og Renault er henholdsvis treer og firer med 2885 og 2618 solgte varebiler.

Kilde: De Danske Bilimportører