Ny konceptbil: Kia EV4 er en elektrisk sedan

Kia viser med konceptbilen EV4 en ny, kommende elektrisk sedan, som er mindre end EV6, men bestemt ikke ringere.

Mette Munk Nielsen
·
Kia EV4 Koncept Forfra

Kia er på vej med en elektrisk sedan, afslørede de til mærkets EV Day. Her viste de konceptbilen EV4, som de selv kalder et symbol på innovation og en helt ny type elektrisk sedan. Bilen er mindre end EV6 og et godt bud på en elbil til dig, der ikke ønsker en SUV.

Der sælges rigtig mange SUV’er og crossovers, men mærkerne husker heldigvis også, at det ikke er alle, der ønsker den type. Derfor er det kærkomment, at Kia ved deres EV Day præsenterede en kommende konceptbil, der er en sedan. Kia EV4 bliver navnet på bilen.

Der er ikke meget, vi ved om Kia EV4, for det er primært designet, der er offentliggjort. Men vi kan konstatere, at den bliver mindre end EV6 – og det gælder også prisen, som kommer til at lægge i intervallet 35.000-50.000 dollars (ca. 250-350.000 kr.).

Designmæssigt har Kia forsøgt at nyfortolke sedan-modellen, og de beskriver selv bilen som en helt ny type elektrisk sedan, der er et symbol på innovation. Den har potente og markante linjer, der gør, at den adskiller sig fra andre sedan-modeller.

Med udgangspunkt i ”Power to Progess”-søjlen i Kias designfilosofi ”Opposites United” har bilen en harmonisk fusion af selvsikre, geometriske linjer og en elegant, lang front, som giver en dynamisk silhuet. Den tekniske tagspoiler bidrager til at henlede tankerne på sportsvogne og racerbiler og cementerer EV4’s status som en helt ny type elbil.

Kia EV4 Koncept Skraa Bagfra 1

Markante designlinjer giver konceptbilen et anderledes look, og det klæder den kommende Kia EV4. Foto: Kia

 

Kia EV4 Koncept Fra Siden

Indvendige detaljer og Mind Modes-feature

Indvendigt finder du en ambientebelysning, der omslutter føreren i bilen. Via to digitale skærme viser et smalt instrumentpanel diskret førerinformationer, så føreren ikke bliver distraheret og kan forberede sig på forestående opgaver.

Konceptbilen EV4 er udstyret med en ny ”Mind Modes”-feature, som tilpasser ambientebelysningen og de animerede ventilationsmønstre.

I indstillingen ”Perform” får føreren vist alle de informationer, som vedkommende skal bruge for at præstere bedst muligt og få mest muligt ud af sin dag.

Indstillingen ”Serenity” byder derimod på en række digitale grafikker, der skaber et mere afslappet ambiente til eftertanke og restitution.

Vi kender endnu ikke lanceringstidspunktet for Kia EV4.

Kia EV4 Koncept Passagersaede

Kabinen i konceptbilen Kia EV4 ser rummelighed ud, og den får to digitale skærme. Foto: Kia

 

Kia EV4 Koncept Rat

Spørgsmål om Kia EV4

Hvad er Kia EV4 for en bil?

Foreløbigt er Kia EV4 en konceptbil. Det kommer til at være en fuldelektrisk sedan, som er mindre end EV6. 

Hvornår kommer Kia EV4?

Det er endnu uvist, hvornår Kia EV4 kommer på markedet, men man kan håbe det bliver i løbet af 2024 eller 2025. 

Hvad bliver rækkevidden på Kia EV4?

Der er endnu ikke nogen detaljer ude om hverken rækkevidde og batteri på EV4. Det er alene designet, der er præsenteret.

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin