Forfra

Dacia viser ny Jogger med plads til syv personer

Dacia har præsenteret en helt ny model ved navn Jogger. Jogger er en forhøjet stationcar med plads til hele 7 personer. Modellen erstatter den udgåede Logan og på sigt også Lodgy.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Hvor blev Dacia Logan MCV af – og hvad sker der lige med Dacia Lodgy? I dag gav Dacia svaret som hedder Dacia Jogger.

Dacia Jogger er navnet på den nyeste familiebil fra Dacia. Med en længde på 4,55 meter er det den længste Dacia i modelrækken - en ægte familiebil med plads til syv voksne.

Begge biler er nu samlet i en bil, der har længde som stationcar, udseende som en SUV og praktikalitet som en MPV. 

Dacia Jogger er fjerde nye bil i år fra Dacia og den har da også designmæssige ligheder med Europas bedst sælgende bil i B-segmentet – nemlig den helt nye Dacia Sandero og Sandero Stepway, og for den sags skyld også den lille elbil Dacia Spring og den netop faceliftede Dacia Duster.

Jogger Paagaden

Den nye Jogger fortsætter Dacias nye design og ser væsentlig mere moderne ud end Lodgy og Logan. Foto: Dacia

Skraat Bagfra Bedst

Dacia Jogger har både frihøjde som en SUV og længde som en stationcar. Foto: Dacia

God plads til syv personer

Dacia Jogger er som sagt 4,55 meter lang med en akselafstand på hele 2,9 meter og en frihøjde på 200 mm. Det betyder, at bilen nemt rummer op til syv personer. De to bagerste sæder er individuelle og kan foldes op eller tages helt ud. Gør man det, har man plads til 708 liter bagage. Folder man også 2 sæderække op, har man plads til hele 1819 liter bagage.

Da Jogger jo er en rigtig familiebil, skal der jo også være en masse fralægningsplads - og det er der. Hele 24 liter i kabinen, der også rummer op til seks kopholdere.

Har man brug for at transportere ting på taget, fås Jogger med den smarte tagræling, der også er set i Sandero, der enkelt kan transformeres til tagbøjler, som kan klare 80 kilo vægt.

Roof Rails

Tagrælingerne kan flippes, så de bliver til tagbøjler i stedet. Foto: Dacia

Lækker førerplads

Kabinen og interiøret er meget lig den helt nye Dacia Sandero, som Jogger deler platform med. Det betyder, at den har den nyeste og mest sikre konstruktion og som standard har seks airbags samt en lang række aktive sikkerhedssystemer.

Sæderne er naturligvis af en helt ny konstruktion, der yder langt bedre støtte end tidligere med væsentlig bedre ergonomi. Førersædet er højdejusterbart og rattet kan både justeres i dybden og i højden, så man kan finde den optimale kørestilling.

I Jogger har man tre forskellige muligheder, når det handler om multimediesystemer. Indgangsmuligheden er Media Control som helt fra den laveste udstyrsvariant, tillader at styre radio/streaming, navigation og telefonen fra sin egen mobiltelefon, der monteres ved instrumentbordet. Går man op i udstyrsniveau, så er der to systemer, der benytter en integreret skærm, Media Nav og Media Display. Begge har navigation og Android Auto og Apple CarPlay som standard.

Forsaeder

Interiøret er i tråd med den nye Sandero og meget mere moderne end hidtil set hos Dacia. Foto: Dacia

Indenfor Fra Siden

Den nye Jogger har plads til hele 7 personer. Foto: Dacia

Optimal sikkerhed

Takket være CMF platformen som Jogger, er bygget på (som også f.eks. Renault Captur bygges på) er den aktive og den passive sikkerhed i top. Seks airbags er standard ligesom en lang række aktive sikkerhedssystemer. Blandt andet er der Emergency Breake Assist, der fungerer via en radar foran, der hele tiden måler afstanden til den forankørende. Dette system er aktivt mellem 7- 170 km/t ved kørende køretøjer og fungerer mellem 7-80 km/t for køretøjer, der holder stille. Desuden er der blind vinkel assistent som er aktiv mellem 30-140 km/t.

Som noget helt nyt lanceres Jogger også i en Limited Edition, der er lidt mere off-road. Den hedder Extreme og kendetegnes blandt andet ved den sorte hajfinne antenne, sort tagræling, sorte alufælge og sorte sidespejle. Indenfor er der røde syninger på sæderne og krom detaljer på dørsiderne. Versionen er som standard udstyret med bakkamera, klimaanlæg og nøglefri betjening.

Siden1

Jogger er bygget til den aktive familie med behov for praktikalitet og plads. Foto: Dacia

Jogger kommer som hybrid

Motormæssigt har man i Danmark mulighed for en 110 hk benzinmotor. Den har en seks trins manuel gearkasse og et moment på 200 Nm. Et års tid efter lanceringen suppleres denne motor med den første hybrid i Dacias historie. Nemlig en 1.6 liters 140 hk hybrid – som i øvrigt også kendes fra den nye Renault Clio og den spritnye Renault Arkana.

Jogger kan i øvrigt trække 1200 kilo på krogen.

Jogger kan ses og købes hos de danske Dacia forhandlere fra februar næste år. Endnu er der ikke danske priser på Dacia Jogger, men de forventes at være klar i slutningen af november.

Jogger Tegninger

Her kan du se målene på den nye Jogger. Foto: Dacia

Læs flere nyheder om Dacia

Bilmagasin