Mazda Cx5 3

Mazda giver CX-5 en større opdatering

Mazda CX-5 får i version 2022 et nydesignet frontparti, en markant ny lygtegrafik for og bag samt nye funktioner såsom Mazda Intelligent Drive Select og en yderligere forbedret køredynamik. Priserne kendes endnu ikke.

JW2
Jesper Werge
·

Mazda giver sin rummelige og dynamiske familie-SUV, Mazda CX-5, en større opdatering. Det resulterer i en større visuel forskel mellem de forskellige udstyrsvarianter, funktionelle forbedringer i bagagerummet samt nye sikkerhedsfunktioner. Det forventes, at de første biler kommer til Danmark i begyndelsen af det nye år.

Den mest iøjnefaldende ændring på Mazda CX-5 anno 2022 er det nye eksteriørdesign. På fronten ses en mere tredimensionel og kantet udformning af kølergrillen og den såkaldte signaturvinge, ligesom også stødfangerne for og bag har fået en ny udformning.

For- og baglygterne har fået en ny, markant lyssignatur, og farvepaletten udvides med en ny metallakering, Zircon Sand. Tre helt nye modelvarianter har hver sin unikke karakter:

LÆS OGSÅ:
Mazda3 kåret som verdens flotteste bil

Mazda CX-5 Newground er designet med en aktiv livsstil i tankerne. Den har dekorative beskyttelseslister nederst på forreste og bageste stødfanger samt på sidepanelerne. Sorte sidespejle, limegrønne elementer i kølergrillen samt tofarvede 19” aluminiumsfælge bidrager til et meget dynamisk udseende. Interiøret er også eksklusivt for CX-5 Newground.

Sæderne er betrukket med en kombination af sort kunstlæder og ruskindslignende stof, og der er limegrønne syninger samt limegrønne rammer omkring luftdyserne i instrumentbordet.

Mazda Cx5 8

Den nye Mazda CX-5 forsøger på ingen måde at køre fra, at det er en Mazda. Foto: Mazda

Avanceret teknologi til glæde for kunderne

Mazda CX-5 Homura er for kunder, som ønsker en mere sportslig CX-5. Udvendigt skiller den sig ud ved, at både kølergrillen og signaturvingen har en blank sort finish. Det samme gælder den nederste del af stødfangerne, skærmkanterne samt sidespejlene.

Derudover har den sorte 19” aluminiumsfælge og røde elementer i kølergrillen. Indvendigt har CX-5 Homura sæder med sort kunstlæder, ruskindslignende stof og udstrakt brug af røde syninger.

Mazda CX-5 Luxury (eller i form af Mazda Cosmo med Luxury-pakke valgt til) er modelprogrammets topmodel. Udvendigt er alle karrosseridele inklusive skærmkanterne lakeret i bilens farve, hvilket giver et endnu mere eksklusivt udseende. Det understreges yderligere af de sølvfarvede 19” aluminiumsfælge med en højglansfinish. Indvendigt har den blandt andet sæder med blødt nappalæder og paneler med indlæg af træ.

Mazda Cx5 4

Også interiørmæssigt er der kælet for detaljerne i den nye Mazda CX-5, der rammer dansk asfalt i begyndelsen af 2022. Foto: Mazda

Et mere omfattende modelprogram

Med Mazda CX-5 2022 tilbyder Mazda et modelprogram med væsentligt flere valgmuligheder end hidtil. Udover de tre nye modelvarianter vil CX-5 fortsat kunne fås som Sense, Sky og Cosmo. Der bliver blot mulighed for en endnu større grad af individualisering. Motorprogrammet omfatter to forskellige Skyactiv-G benzinmotorer med henholdsvis 165 hk (2.0) og 194 hk (2.5). Derudover tilbydes en Skyactiv-D dieselmotor på 2.2 liter med 184 hk.

Mazda har foretaget en række ændringer og justeringer af karrosseriet, undervognen og sæderne for at gøre køredynamikken endnu bedre og for at forbedre kørekomforten. Støjniveauet er også reduceret i den forbindelse – især ved kørsel på dårlige veje.

Nyt i CX-5 2022 er også Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), som lader føreren vælge mellem forskellige køreprogrammer tilpasset forskellige forhold. Nogle modelvarianter med firehjulstræk får også en off-road-funktion, som giver bedre køreegenskaber på dårlige og/eller glatte veje.

Mazda Cx5 2

Den nye udgave af Mazda CX-5 ser om muligt endnu mere skarp ud end den nuværende model. Foto: Mazda

Mazda med masser af udstyr

Af nyt, brugervenligt udstyr i Mazda CX-5 2022 kan nævnes en trådløs oplader til smartphones i midterkonsollen. Bagagerummet er opgraderet med en todelt og foldbar bagagerumsbundplade, som flugter med bagagerummets læssekant.

I CX-5 Newground er bundpladen vendbar og forsynet med gummi på den ene side. Det er praktisk, hvis man har brug for at transportere våde og/eller beskidte genstande.

Sikkerhedsudstyret suppleres med Mazdas kø-assistent, ”Cruise & Traffic Support (CTS)”, i modeller med adaptiv fartpilot og automatgear. Systemet hjælper føreren ved at styre acceleration, bremser og styring ved køkørsel (ved hastigheder under 60 km/t). Desuden er de adaptive LED-forlygter forbedret, så de giver en endnu bedre fordeling af det lange lys.

Mazda Cx5 7

Mazda CX-5 er en af de bedst sælgende modeller fra den japanske producent. Foto: Mazda

Mazda Cx5 5

Den nye Mazda CX-5 kommer i flere forskellige varianter og motorstørrelser. Foto: Mazda

Se brugte Mazda CX-5 til salg

Læs flere Mazda-nyheder i vores Bilmagasin