Konceptbilen Kia EV3 er en prisvenlig, elektrisk SUV

De mindre og mere prisvenlige elbiler begynder så småt at komme. Nu er Kia hoppet med på vognen og præsenteret deres konceptbil EV3.

Mette Munk Nielsen
·
Kia EV3 Koncept Skraa Forfra

Bilproducenterne er begyndt at udvide deres modelprogram, så der også kommer mindre og mere prisvenlige elbiler på markedet. Hos Volvo er det EX30 og hos Volkswagen ID.2. Nu har Kia præsenteret deres pendant: Konceptbilen EV3. Og der er meget at glæde sig over.

Kia præsenterede ved deres EV Day, at de vil lave elbiler til alle. Derfor giver det god mening, at de samme dag løftede sløret for en ny konceptbil, EV3. Bilen er nemlig det prisvenlige alternativ for dig, der gerne vil køre el, men ikke har budgettet til de helt store modeller. Prisen kommer til at lægge i den lavere ende af intervallet 35.000-50.000 dollars (ca. 250-350.000 kr.).

Kia EV3 er en mindre udgave af SUV-flagskibet EV9, og du får altså mange designligheder. Ligheder der for øvrigt også går igen på EV5. Det vil sige, at det udvendige design er forankret i Kias designfilosofi ”Opposites United”, og særligt søjlen ”Joy for Reason” spiller en stor rolle.

- Joy (glæde) kan ses som en modsætning til reason (fornuft). Det ene er en positiv, følelsesmæssig respons, mens det andet udspringer af logisk tankegang. Men når de to elementer kombineres, blandes deres kontrastfyldte kvaliteter til et kraftfuldt og særdeles markant design, udtalte Karim Habib, som er Executive Vice President og chef for Kia Global Design Center.

- Med Concept EV3 er betydningen af ”Joy for Reason” tydelig i de kontrastfyldte kvaliteter med et robust karrosseri kombineret med en dynamisk silhuet. Desuden interagerer den uventede brug af volumen og grafik med hinanden og skaber et logisk, men emotionelt design, tilføjer han.

Størrelsesmæssigt skal man forvente, at Kia EV3 kommer til at erstatte Kia E-Soul, som er udgået af det danske modelprogram.

Med Concept EV3 er betydningen af ”Joy for Reason” tydelig i de kontrastfyldte kvaliteter med et robust karrosseri kombineret med en dynamisk silhuet.

- Karim Habib, Executive Vice President og chef for Kia Global Design Center, Kia.
Kia EV3 Koncept Skraa Side Oppe

Kia EV3 er en mindre udgave af EV5 og EV9. Den trækker på samme designlinjer og er ideel til dig, der vil køre el, men ikke har brug for en familiebil. Foto: Kia

 

Kia EV3 Koncept Front

Konceptbilen EV3 med glastag. Foto: Kia

Unik og robust silhuet

Designet af kabinen med den fremskudte forrude og den lange, hældende taglinje skaber en unik silhuet. De firkantede hjulkassers robuste arkitektur med asymmetriske vinkler giver en uventet logik og et stærkt indtryk. Dette mødes til gengæld af kontrasterne med den omsluttende forrude og flydende C-stolper, der forbinder glasfladerne og giver indtryk af et svævende tag.

Indvendigt er der ambientebelysning, et elegant instrumentpanel og avanceret, ergonomisk sædedesign. Kabinen er rummelig og komfortabel, og du får fin plads. Bagsæderne kan klappes for at gøre bagagerummet større.

Kia EV3 Koncept Forsaeder

Kabinen byder blandt andet på ambientebelysning og komfortable sæder. Foto: Kia

 

Kia EV3 Koncept Midterkonsol

Spørgsmål om Kia EV3

Hvornår kommer Kia EV3?

Det er uvist, hvornår konceptbilen Kia EV3 bliver præsenteret og kan købes. Det kunne være i 2025 - måske senere.

Hvor stor er Kia EV3?

Kia EV3 hører til de mindre SUV og er egentlig en crossover. I Kias modelprogram minder den om Kia E-Soul, der er udgået i Danmark. Den ligger sig op af mindre elektriske biler som de kommende Volvo EX30 og VW ID.2.

Hvad koster Kia EV3?

Kia EV3 kommer til at lægge i et prisinterval på 35.000-50.000 dollars svarende til ca. 250.000-350.000 kr.

Det vil blive i den lavere ende af det interval, men hvordan de danske priser bliver, ved vi ikke.

Kan du ikke vente på EV3? Se vores brugte elbiler

Brugte elbiler

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin