Kia lancerer EV3

Kia EV3 er officielt lanceret, og vi giver dig de vigtigste detaljer her.

Mette Munk Nielsen
·
Kia EV3 2024 Forende

Kia EV3 er officielt lanceret, og her får du en kompakt SUV med et af klassens mest rummelige bagagerum og en rækkevidde op til 600 km. 

Det er nemt at se, hvor Kia har fået sin inspiration fra, da de skulle design EV3. Det er nemlig en mindre udgave af flagskibet EV9, og der er taget rigtig mange elementer med i EV3. Et rigtig stort plus for den kompakte SUV, som sætter nye standarder for sit segment. 

Du får blandt andet 12,3" fuld digital instrumentering, 5" klimaanlægspanel og 12,3" AVN-skærm med nem betjening af de forskellige funktioner. EV3 bliver den første model med mærkets nye i-Pedal 3.0 regenerative bremsesystem, som giver mulighed for at justere niveauet af regenerativ bremsning.

Den får også Vehicle-to-Load (V2L), som den første i det kompakte SUV-segment, og her kan man oplade computere, sætte strøm til mindre køleskabe og lignende. Og så får en også Kias nye AI Assistent-teknologi, som gør det nemmere at interagere og styre bilens funktioner. 

- Med sit banebrydende design, en brancheførende elektrisk drivlinje og praktiske, innovative livsstilsløsninger, sigter EV3 mod at udbrede Kias enestående elektriske SUV-oplevelse til et bredere publikum, sagde Ho Sung Song, præsident og CEO hos Kia, ved lanceringen.

Læs mere om Kia EV3

Kia EV3 GT Line 2024 Forende

Vi kender ikke detaljerne om udstyrsniveauer, men vi ved, der kommer en GT-line-udgave, som er den her på billedet. Foto: Kia

To batteristørrelser og rækkevidde op til 600 km

Kia EV3 er bygget på Electric Global Modular Platform (E-GMP), og den deler dermed platform med blandt andre Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 og Kia EV9. 

Den kommer til at kunne fås i to forskellige batteristørrelser: 58,3 kWh og 81,4 kWh, hvor den sidstnævnte får en estimeret rækkevidde op til 600 km. Begge modeller har en 150 kW/283 Nm elektrisk motor og kan accelerere fra 0-100 km/t på 7,5 sekunder.

- Kia EV3 er designet og konstrueret til at imødekomme behovene hos kunder, der ønsker en bil, der matcher deres fremtidsorienterede værdier uden at gå på kompromis med deres hverdagspraktik. Den er en af de mest rummelige modeller i sin klasse, mens vores fleksible E-GMP arkitektur leverer klassens bedste rækkevidde. Med EV3 har Kia redefineret EV SUV-segmentet for at skabe en kompakt model, der er omfattende udstyret med innovativ teknologi og funktioner, sagde Spencer Cho, Vice President og Head of Global Business Planning, ved lanceringen.

Kia EV3 2024 Udsyn

Der er fuldt overblik over kørslen med de i alt 30", som bredskærmsdisplayet dækker over. Foto: Kia

Rummelig SUV - kompakt størrelse

Kia EV3 hører til i den kompakte SUV-klasse sammen med modeller som Volvo EX30, Hyundai Kona og Kia Niro, der er en smule større end EV3. Den har en længde på 430 cm, bredde på 185 cm og 156 cm i højden. Akselafstanden er 268 cm.

Der er plads til fem personer i bilen, og den har et bagagerum på 460 liter. Derudover er der et 25-liters frunk - altså bagagerum forrest, som giver mulighed for at opbevare for eksempel ladekabler. Der er en bagagerumsbund med to niveauer, og det giver 14 cm ekstra i højden ved at lægge det ned. 

Kia EV3 2024 Midterkonsol

Den elegante midterkonsol kan skydes frem, så det kan blive et bord. Praktisk, når du venter på, bilen lader op. Derudover er der gode opbevaringsmuligheder under den. Foto: Kia

Klar til lancering i 2024

Priserne på Kia EV3 kender vi ikke endnu. Bilen bliver i første omgang lanceret i Korea i juli 2024, og derefter kommer en europæisk lancering i andet halvår. 

Når vi kommer tættere på den europæiske lancering, bliver vi selvfølgelig også klogere på priser, udstyrsniveauer og alt andet omkring bilen. 

Kia EV3 2024 Bagfra

Der er mange designligheder mellem Kia EV3 og Kia EV9. Foto: Kia

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Flere nyheder