Renault Arkana EU Version 2022 1600 46

Importør-skift får umiddelbart ingen konsekvenser

Efter snart 14 år som fabriksejet importør, skal Dacia og Renault nu hentes til og distribueres i Danmark af en selvstændig importør, der ikke i forvejen er på det danske marked

JW2
Jesper Werge
·

I begyndelsen af 2022 vil en stor europæisk aktør overtage de danske Dacia- og Renault-aktiviteter. Det betyder, at importøren af de to bilmærker, Renault Danmark, går fra at være fabriksejet importør til at blive ejet af en selvstændig importør.

- Man vil ændre distributionskanalerne i syv europæiske lande, herunder i Danmark og Sverige, hvor man vil gå fra at være fabriksejet importør til selvstændig importør. Kort sagt fra at være datterselskab til Renault til selvstændig importør, siger den danske pressechef hos Renault Danmark, Søren Hyltoft.

Han forklarer, at det er en del af den strategi, som Renault-topchef Luca de Meo for nyligt har fremlagt.

- Hos Renault fokuserer man på top fem-markeder som hoved-markeder, hvor man har fabriksejet importør, mens man i mindre markeder nu overgår til selvstændige importører.

Renault Danmark har været fabriksejet importør af Renault siden 2008. I 2013 valgte man at relancere det Renault-ejede Dacia-mærke i Danmark - og begge bilmærker er i dag en del af porteføljen.

Dacia Duster 2018 1280 22

Dacia Duster er et af de hit, som den fabriksejede Dacia-importør har hentet til Danmark de senere år. Foto: Dacia

Ikke en kendt importør

Når Renault Danmark overtages af en selvstændig importør, så kommer Dacia og Renault ifølge Søren Hyltoft ikke i stald hos en af de eksisterende danske importører. Men omvendt kan pressechefen endnu ikke løfte sløret for, hvem det bliver.

- For os betyder det, at vi fra Q1 2022 overgår fra at være fabriksejet importør til at være ejet af en importør. Det er en stor europæisk spiller, der har kendskab til Renault Nissan Mitsubishi-alliancen. Aftalen er, at den nye importør overtager alle forpligtelser, understreger Søren Hyltoft.

Det betyder ifølge ham, at alle medarbejdere, alle eksisterende aftaler og alle aftaler, der er med Renault-Dacia netværket af forhandlere, bliver ved med at fungere, som det gør nu.

- Som udgangspunkt overdrages hele pakken, som den eksisterer i dag. Jeg ser det positivt, og det bliver spændende at se hvad det giver os af muligheder på det danske marked, siger den danske pressechef.

Megane E6

Den kommende Renault Megane Electric bliver introduceret til foråret - omtrent samtidig med, at den danske Renault-importør skifter selskab. Foto: Renault

Læs flere bilnyheder i vores bilmagasin

Bilmagasin