2020 Dacia SPRING Show Car

Dacia på vej med første elbil

Dacia offentliggør deres første elbil, der bliver en mindre bybil med lav rækkevidde og ikke mindst lav pris.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Elbiler er fremtiden, og det vil Dacia selvfølgelig også udnytte. Derfor har de for nyligt introduceret deres første elbil.

Dacias nye elbil har ikke fået et officielt navn endnu, men bliver lige nu kaldt SPRING. Man kender heller ikke prisen i Danmark, men med Dacias værdier som robust, pålidelig og ikke mindst value for money vil den uden tvivl kræve sin plads på det danske marked.


Dacias nye LED-design er moderne og et friskt pust til Dacias ellers lidt konservative design. Foto: Amos Fricke / Renault

Dacia lukrerer på samarbejde med Renault

Teknikken er som sædvanlig den velafprøvede fra Renault, og Dacia satser på, at den kommende elbil vil tilgodese især den yngre og miljøbevidste generation. 
Samtidig introducerer Dacia en ny lys-identitet med fuld LED forlygter og unikke "Y" LED-baglygter, og et horisontalt design som gør op med Dacias lidt konservative og sikre stil. 

Det er ikke mere end 15 år siden, at Dacia for alvor kom ind på scenen under Renaults vinger. I Danmark siden 2013 og med succes fra begyndelsen. En Dacia elbil er selvfølgelig en naturlig følge af at følge med udviklingen og efterspørgslen. Men Dacias kerneværdier som pris og value for money harmonerer ikke altid med nyeste teknologi og dyre batterier. Her lukrerer Dacia i den grad på samarbejdet med Renault og deres store erfaring med udvikling af elbiler.


Designet på den kommende elbil fra Dacia er noget mere moderne end hidtil. Foto: Amos Fricke / Renault

På vej i 2021

Dacia Spring er ikke det endelige navn og indtil videre er det sparsomt med detaljer om den nye elbil. Det vi ved er, at bilen har 5 døre, er SUV-høj på størrelse med en Renault Captur og kommer til Danmark i begyndelsen af 2021. Rækkevidden på konceptbilen er blot 200 km (WLTP) men der bliver flere muligheder, så den kan tilpasses enhver pengepung og behov.

Vi glæder os til at byde Dacia første elbil velkommen i Danmark.