Volvo har startet produktionen af EX90

Produktionen af Volvo EX90 er nu startet på fabrikken i USA.

Mette Munk Nielsen
·
Volvo EX90 Produktion Fabrik (6)

Volvo Cars har nu startet produktionen af deres fuldelektriske flagskib, Volvo EX90. Dermed kan kunder, der har bestilt bilen, forvente at få den i efteråret. 

Der er nu sat gang i produktionen af Volvo EX90, og det er sket på den amerikanske fabrik i Charleston i South Carolina.

Den store fuldelektriske SUV repræsenterer et paradigmeskifte for den svenske bilproducent. Den er nemlig den første Volvo med en kernecomputer, og det skal løfte sikkerheden til nye højder.

- Den fuldelektriske Volvo EX90 markerer begyndelsen på en ny æra for Volvo Cars. Det er en ny æra for sikkerhed, bæredygtighed og menneskecentreret teknologi, siger Jim Rowan, administrerende direktør hos Volvo Cars og tilføjer:

- EX90 bliver fremstillet i USA og afspejler vores langsigtede engagement over for vores medarbejdere i South Carolina og det amerikanske marked, siger han.

Se Volvo EX90, da den besøgte havnen i Aarhus.

Volvo EX90 Produktion Fabrik (17)

Produktionen sker på Volvos fabrik i Charleston i South Carolina i USA. Foto: Volvo

Volvo EX90 er den sikreste Volvo nogensinde

Volvo EX90 bliver ifølge Volvo den sikreste bil fra mærket nogensinde. Den har de nyeste både passive og aktive sikkerhedsteknologier, som understøttes af en vifte af sensorer. 

Designmæssigt ligger den i tråd med Volvo Cars' skandinaviske designprincipper, og den har moderne proportioner. Det er en perfekt familiebil med op til syv sæder. 

Kernecomputeren i Volvo EX90 kan opdateres med Over-the-Air-opdateringer, og bilen kan køre op til 600 km (WLTP) på en opladning.

Volvo EX90 Excellence Fra Siden

Volvo EX90 kan bestilles

Det har længe været muligt at bestille Volvo EX90, og med produktionsstarten kan man også snart forvente at få bilen leveret. Volvo oplyser, det bliver andet halvår i år. 

Med Volvo EX90 får du en fuldelektrisk SUV, der har plads til op til syv sæder, og der er masser af teknologi og udstyr i denne store, rummelige bil. 

Der er virkelig avanceret LiDAR-teknologi i bilen, som bidrager til, at bilen bliver den mest sikre model fra Volvo. 

Oplev Volvo EX90

Volvo EX90 Produktion Fabrik (4)

Volvo EX90 bliver den sikreste Volvo nogensinde. Foto: Volvo

Stor investering i fabrikken

Fabrikken, hvor produktionen af Volvo EX90 foregår, blev åbnet i sommeren 2018 og er den første Volvo-fabrik i USA. Den har kapacitet til at producere op til 150.000 biler om året, og udover EX90 er det også sedanen Volvo S60, der produceres på fabrikken. 

Der er lavet store investeringer i fabrikken de seneste år, hvor både karosseri- og malerværksted er blevet fornyet og udvidet, og der er topmoderne faciliteter til produktion af batteripakker. 

Bilguiden gennemgår her alt om Volvo EX90.

Volvo EX90 Produktion Fabrik (2)

Detaljerne er på plads på Volvo EX90. Foto: Volvo

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Flere nyheder