Aarets Campingtraekker 2021 Foto Rasmus Schoenning 50

Kia XCeed er kåret til årets campingtrækker

Kia XCeed tager meget overraskende titlen som årets campingtrækker foran på papiret meget større konkurrenter.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Kias urbane crossover, XCeed, har vundet indtil flere priser for sin evne til at kombinere de praktiske elementer fra en kompakt SUV med et sporty look og den engagerende kørsel fra en hatchback. Den populære XCeed er nu også kåret til Årets Campingtrækker 2021.

Det er Dansk Camping Union, interesseorganisation for alle landets campister, der hvert år tester en lang række biler, og kårer ”Årets Campingtrækker”. Den årlige kåring har kørt næsten uden afbrydelser siden midten af 1990’erne, og har stor bevågenhed fra medlemmerne.

– Vi er der for campisterne, og der er ingen, der trækker sin campingvogn uden bil, og disse test er utrolig vigtige, så vores medlemmer ikke køber den forkerte bil, siger DCU’s Landsformand Anne Vibeke Isaksen.

Årets Campingtrækker kåres over to dage, hvor en jury fordelt på både motorjournalister og campingentusiaster tester bilerne dels på almindelig vej og dels på øvelsesbane.

Testfeltet på i alt 10 biler repræsenterede et bredt udsnit af markedet med forskellige biltyper, motoriseringer og prisklasser. Udover Kia XCeed var de øvrige modeller i kåringen; BMW X3, Ford Kuga, Land Rover Defender, Mercedes-Benz GLA, Opel Astra, Peugeot 2008, Toyota Rav4 Plug-in Hybrid, Volkswagen Golf, og Volvo V90.

Hvert jurymedlem skal dele i alt 25 point ud, og mindst fem biler skal have point. Der må ikke gives samme antal point til flere kandidater, og hver bil må max få 10 point.


XCeed er en velafstemt crossover med gode køreegenskaber - én af de førende i segmentet mener juryen. Foto: Rasmus Schønning

Vinder med mulehår over Mercedes

Kia XCeed, der løb med titlen som Årets Campingtrækker 2021, fik en flot bedømmelse af juryen, som i sin samlede vurdering af bilen skriver:

- XCeed er en velafstemt crossover med gode køreegenskaber. Kia’en er én af de førende i segmentet og med god grund. Retningsstabil, også ved kurvekørsel, og den klarer sig som campingtrækker over gennemsnittet for de højere biler. Plusser er derudover en yderst fornuftig pris, 7 års garanti, og en helstøbt og velafstemt drivlinje - en komplet bil.


Hele feltet af testede biler. Vinderen selvfølgelig i front. Foto: Lasse Løndahl Henriksen

Pointfordelingen i top 5

  1. Kia XCeed 39 point
  2. Mercedes-Benz GLA 36 point
  3. Volkswagen Golf 25 point
  4. BMW X3 14 point
  5. Ford Kuga 11 point

Kia XCeed er udover ny titelindehaver af Årets Campingtrækker også godkendt til ”Stærk med Træk”, som er DCU’s blåstempling af biler, der er velegnede til at trække en campingvogn.