R9A7052 Hires

Kia giver Ceed-modeller en opfriskning

Kia giver deres Ceed-modelprogram en opdatering til efteråret i form af blandt andet nyt lygtedesign og frontgrill. Og så får de selvfølgelig Kias nye logo.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Kias bestsellere i Ceed-modelrækken får nu også et designmæssigt facelift. 5-dørs hatchback-, stationcar- og shooting brake-versionerne får en helt nydesignet front, sportslige opdateringer på bagenden, nydesignede aluminiumsfælge, opfriskede karrosserifarver og opdateret interiør, når de nye modeller kommer til salg i efteråret.

Kias populære Ceed-modeller får nu en opdatering - et såkaldt facelift - som fås fra efteråret.

Ceed-modellerne var Kias første biler til at blive designet, udviklet og produceret i Europa med henblik på at imødekomme europæernes smag. Ceed-modellerne står for 28 % af Kias markedsandel i Europa, og de står stadig stærkt blandt konkurrenterne i alle de europæiske segmenter. 

AZ3I1011 Hires

Fronten og lygterne har fået en markant opdatering på den nye Ceed. Foto: Kia

Ny front og nye lygter

Udefra udstråler det opfriskede eksteriør et moderne og dynamisk look. En helt nydesignet front er forsynet med Kias nye logo. Der er lagt særlig vægt på at gøre hver enkelt variant (indstigningsmodel, GT-line, GT og PHEV) mere unik og forskellig fra de øvrige varianter.

Den ikoniske tiger-nose-kølergrill, som gør Ceed genkendelig som en Kia, er blevet opgraderet med en finish i sort højglans med vingeformet dekor øverst og nederst i satinkrom, hvilket giver bilen en elegant og moderne fremtoning. PHEV-modellerne har en lukket kølergrill med en iøjnefaldende finish i kontrastfarver. På siderne skaber to store luftindtag i den forreste kofanger et endnu mere sportsligt look. Det ”vinge”-inspirerede tema går igen i andre elementer af frontens design med fx listen i satinkrom på det nederste luftindtag og det svungne dekor på siderne, der munder ud i de forreste hjulkasser.

Bag på bilen fremhæves enkeltheden i det nye Kia logo af overfladen mellem LED-kombinationslygterne, der er blevet udjævnet for at give plads til det nye Kia-emblem. En ny diffusor i sort højglans pryder nu den sportslige kofanger bagpå og afspejler også finishen i satinkrom på bilens front.

Alle Ceed-modeller har fået nye LED-forlygter med integreret kørelys som skærper looket og sikkerheden. Tre pilformede moduler omkranser de integrerede LED-tågelygter og nær-/fjernlysmodulerne. Dagskørelyset fungerer også som Ceeds blinklys. 5-dørs hatchback, GT-Line og GT har fået nye LED-kombinationslygter med 48 bikubeformede moduler omkranset af en rød ramme. Disse multifunktionsmoduler er placeret i fem rækker, der er dækket af tonet glas. LED’erne i nogle af rækkerne lyser sekventielt, når føreren bruger blinklyset for at dreje.

AZ3I0851 Hires

GT-line har fået helt andre og smarte baglygter. Foto: Kia

Nye alufælge

Aluminiumsfælgene fås nu i seks iøjnefaldende designs, hvoraf de tre er helt nye og design til faceliftet: 16” sølvfarvede aluminiumsfælge til baseline-modellerne, 17” aluminiumsfælge i sort højglans eksklusivt til GT-line og supersportslige 18” aluminiumsfælge med røde detaljer til GT-varianten.

Udstyrsvarianten GT vil skabe opmærksomhed takket være skræddersyede og komplicerede designmæssige opgraderinger, der blandt andet omfatter detaljer i vibrant red på fronten, siderne og bagenden, hvilket fremhæver bilens sportslige karakter. Tiger-nose-signaturgrillen på denne topversion er udformet af to formstøbte elementer og skaber en markant finish i sort og rød højglans med en mørk forkromet liste øverst og nederst. På fronten er GT-variantens forreste kofanger udstyret med luftindtagsgrill i sort højglans med en specialudviklet ”GT-rød” liste ved hver ende af luftindtagsgrillen. Den sportslige diffusor bagpå fremhæves af runde dobbelte afgangsrør og den markante liste i GT-rød. GT er nu forsynet med markante 18” mørke aluminiumsfælge i et dedikeret GT-design med en rød centerkapsel, som er unik for denne udstyrsvariant.

AZ3I1247 Hires

Det er små detaljer i interiøret som har fået en opdatering. Fx anden gearknop og fire nye slags sædebetræk. Samtidig er opkobling med Android Auto og Apple Carplay blevet trådløs. Foto: Kia

Et moderne og innovativt interiør

Indvendigt i den opdaterede Ceed bydes føreren straks velkommen af et smart dekor i kabinen, sofistikerede og rolige farver, materialer med en behagelig overflade og et ambiente, som er designet til at virke beroligende på alle personer i bilen. Panoramasoltaget skaber forbindelse til naturen og giver plads til inspiration.

Sæderne fås med ni forskellige typer indtræk, hvoraf fire er nye efter opgraderingen. Udvalget omfatter skålformede sæder i sort ruskind/læder med kantsyninger i kontrastfarven grå i GT-Line og signaturrød i GT-modellerne. GT-line- og GT-versionerne er udstyret med en nydesignet gearknop med et moderne look, og varianter med automatisk gearkasse får et ekstra strejf af luksus med en gearvælgerknop i perforeret læder. Alle versioner med automatisk gearkasse er udstyret med et PRND-displaypanel i sort højglans.

Ny teknologi og nye funktioner

Dørlåsen til den nye Ceed styres via en Smart Key, og motoren startes og standses med et tryk på en knap. Der kan gemmes to førerprofiler i det elektrisk indstillelige førersæde med memoryfunktion, så komforten og bekvemmeligheden altid er i top. I stationcar- og ProCeed-modellerne optimerer ekstra komfortfeatures brugen i dagligdagen. Det gælder fx at lægge sæderne ned med et enkelt tryk på en knap eller den elektriske bagklap, som registrerer en Smart Key i nærheden og åbner, hvis personen med den pågældende nøgle bliver stående bag bilen.

Det nyeste facelift af modelrækken byder også på software, så brugerne kan være i forbindelse med deres bil på afstand via Kia Connect-smartphoneappen og bruge forskellige funktioner i bilen, der giver bedre interaktion med og forståelse af bilen. Ceed stationcar plug-in hybrid byder på yderligere komfortfeatures – fx fjernbetjent start/stop af opladning af batteriet.

Personerne i bilen kan bruge Android Auto og Apple CarPlay ved trådløst at forbinde deres smartphone med det 8” audiodisplay og spejle deres telefons display, så køreoplevelsen og køreglæden bliver endnu større. For at bagsædepassagererne også kan været opkoblet under kørslen, har de adgang til et USB-stik i centerkonsollen.

De allernyeste sikkerhedssystemer

Sikkerhedsfunktionerne er blevet forbedret – det gælder fx den tidligere advarsel om biler i den blinde vinkel, som er blevet erstattet af et aktivt sikkerhedssystem. Når føreren tænder blinklyset for at skifte vognbane, og der er risiko for en kollision med et køretøj, der kommer bagfra i en tilstødende vognbane, advarer den nye Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) føreren. Hvis risikoen for en kollision bliver større, når advarslen er afgivet, tager BCA aktivt kontrol over bilen for at undgå en kollision.

Træthedsregistreringen (DAW+) er blevet opdateret, så den nu omfatter en advarselsteknologi, når køretøjet foran sætter i gang, så føreren via en visuel advarsel bliver informeret om, at køretøjet foran sætter i gang – fx i lyskryds eller i langsomtkørende trafik.

De seneste forbedringer af Ceed-modelrækken omfatter også ADAS-teknologier, der giver føreren tryghed. Lane Follow Assist (LFA) kan nu aktiveres uafhængigt af den intelligente fartpilot (SCC), så Kia nu også kan tilbyde LFA til versioner med manuel gearkasse.

I tidligere modeller blev SCC deaktiveret, når bremsepedalen blev trådt ned, og derfor blev LFA også deaktiveret. Med den nye konfiguration kan LFA bruges oftere og i forskellige kørselssituationer, hvor der ikke er brug for fartpiloten.

Er du også interesseret i en Kia Ceed-model? 204.900 kr.

Modellen er en af de mest succesfulde biler, der er kommet fra den sydkoreanske producent. Du kan finde meget mere information om Kia Ceed her.

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl
Kia Ceed koster fra

Forbedrede manøvrer

Parkeringsmanøvrerne er også blevet forbedret med tilføjelsen af Rear View Monitor (RVM) med en kontakt til visning af skærmbilledet fra bakkameraet. Når du bakker ind i en parkeringsbås, viser RVM et billede af området som en hjælp til parkeringen. Systemet er nu blevet udviklet til at vise et ekstra billede via 1.0 megapixelkameraet, hvis Ceed skal køre med anhænger.

Desuden har RVM nu en kontakt, som kan aktiveres under kørslen, så føreren via kameraet kan se, hvad der eventuelt nærmer sig bagfra. Efter parkeringen advarer Safe Exit Warning-systemet (SEW) brugerne, hvis der registreres et køretøj, som nærmer sig, når døren åbnes.

Advarslen mod tværgående trafik bagved er også opgraderet til topmoderne teknologi. Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) registrerer eventuelle farlige situationer, hvis en bil nærmer sig fra venstre eller højre side bag bilen. Når systemet har advaret føreren, og risikoen stadig er aktuel, hjælper RCCA automatisk med en nødopbremsning for at forhindre en kollision.

Den faceliftede Ceed-familie sættes i produktion i august på Kias europæiske fabrik i Zilina i Slovakiet, og den vil komme på markedet i Danmark i september.