Elektriske Aiways - lige nu har vi 1 nyere brugte eksemplarer til salg

Aiways blev etableret i 2017 af de to kinesiske entreprenører Samuel Fu og Gary Gu, der begge har rødder i bilindustrien. Bag selskabet står en række private investorer og byen Shangrao i Jiangxi provinsen, hvor fabrikken ligger. Teamet i udviklingsafdelingen og i produktionen tæller folk fra den kinesiske og europæiske bilindustri. Det europæiske hovedkontor ligger i München.

Navnet Aiways betyder reelt det, som også er bilmærkets særlige payoff: "Love your drive". ”Ai” betyder ”elsker” på kinesisk og fører i Aiways navnet direkte til sloganet: ”Love your drive”. Det understreger ambitionen om at bygge elbiler, der er en fornøjelse at køre, lette at betjene og tilgængelige for mange. Det grafiske udtryk i logoet er inspireret af en bil med batteri og det ternede flag på racerbanerne, og skal symbolisere fremtidens intelligente bil, bevægelse og stil.

Aiways har etableret et centralt reservedelslager i Amsterdam tæt ved lufthavnen Schiphol, for at kunne servicere det europæiske marked med korte leveringstider. Den danske importør Andersen Motors A/S opbygger et lokalt dansk reservedelslager, hvor 90 procent af delene til bilerne vil ligge på lager.

Bilerne bliver bygget på en nyopført højteknologisk fabrik i byen Shangrao i Kina. Der arbejder cirka 1200 ansatte på fabrikken, som er bygget efter de mest moderne produktionsprincipper og mulighed for at producere op til seks forskellige modeller på samme tid. I samtlige processer spiller automatisering en væsentlig rolle; alene i svejseafdelingen er der over 400 robotter.

Fabrikken har en årlig kapacitet på 150.000 biler med mulighed for at udvide til 300.000 biler om året. Aiways har også en batterifabrik i Changshu, der producerer de færdige batterier til U5 modellen med battericeller fra CATL, der også leverer battericeller til andre europæiske, amerikanske og kinesiske producenter.

1 BILER
Viser nu 1 af 1 biler

Se hele vores udvalg i brugte Aiways

Alle brugte biler til salg netop nu