Anmeldelser og test af Ford Transit Custom

Ford Transit Custom er med flere længder den mest solgte varebil i Danmark. Og det flere år i streg. Og det er ikke uden grund. Bilguiden har testet den i den kommende Plug-in Hybrid version, der kommer på markedet til efteråret 2020. Indmad, design og opbygning er nøjagtig det samme, men der er selvfølgelig nogle forskelle i form af en elmotor, et batteri under bilen og en stikkontakt til opladning. Se mere om PHEV-udgaven herunder.


Optaget: 2020-02-26 23:00:00 Den anmeldte bil: Ford Transit Custom PHEV


Den er den suverænt bedst sælgende varebil i Danmark. Faktisk har den været det de seneste seks år i streg. Nu er håndværkernes topvalg – Transit Custom - også blevet elektrisk og kommer som Plug-In Hybrid.

Den er en af de første hybridvarebiler og Fords første i klassen af varebiler, der må laste et ton. Bilen først er klar til levering i efteråret og priserne er endnu ikke offentliggjort, men helt eksklusivt kan du allerede nu prøvekøre den hos Bjarne Nielsen i Esbjerg. Vi har taget en tur i den i forvejen populære varebil for at se, om den er blevet endnu bedre i hybridversionen.

Klarer småturene på ren el

Transit Custom kommer som plug-in hybrid med et 13,6 kWh batteri. Den klarer op til 56 km på ren el. Du kan selv vælge at bruge al strømmen på en eller flere korte ture eller give den forbedret brændstoføkonomi og kombinere med den 1.0 liters EcoBoost benzinmotor som giver varebilen et moment på 355 nm og 126 hk.

Og du skal ikke være bekymret for kvaliteten. Batteriet i Transit Custom er dækket af en garanti på hele 8 år eller 160.000 km kørsel.


Der er nøjagtig det samme varerum i Plug-in hybrid versionen som i den almindelige Transit Custom. Foto: bilguiden

Se mere om Ford Transit Custom her. Priserne på den nye PHEV-version er på vej.

Går ikke på kompromis med pladsen

Den nye Transit Custom plug-in hybrid har den samme plads som versionen uden batteri. Batteriet er bygget ind under varerumsgulvet og giver en nyttelast på 1130 kg og et uændret varerum på hele 6 m3.

Nyt og smartere design

Udvendigt kommer den nye Transit med en højere og mere fremtrædende frontgrill. Kabinen har også fået et helt nyt og mere stilfuldt design, der øger komforten på landevejen en stor 8” touchskærm med det opdatererede SYNC 3.

Sikkerheden er også højnet og Transit Custom fås nu med nye førerassistancesystemer som blindvinkelassistance (BLIS), adaptiv fartpilot, optimeret vognbanecentrering og automatisk nødbremse med fodgængerregistrering.


For nyligt fik Transit Custom et facelift og dette går selvfølgelig også igen i den nye hybrid-version. Foto: bilguiden

Mere teknik til hverdagens udfordringer

Transit Custom PHEV kan også fås med en række andre smarte features, der gør hverdagen som erhvervsdrivende lettere. Som standard fås den med Fordpass Connect-modem, hvor man via en app kan finde nærmeste ladestander, detaljer om brændstoføkonomi, servicehistorik, og så kan du også tænde bilens varmeanlæg via appen, så den er varm, når du skal køre.

Den nye Transit Custom fås også med front- og bakkamera, parkeringsassistent med flere sensorer og Cross Traffic Alert, der advarer ved risiko for sammenstød med andre trafikanter.

Ford er førende på varebiler i hele Europa og også i Danmark. Den nye Transit Custom plug-in hybrid fortsætter alle de kvaliteter, der gør bilen til den mest foretrukne varebil samtidig med, at den nu også opfylder kravene hos den moderne og miljøbevidste virksomhed.


Den nye Plug-in hybrid Transit egner sig især til den erhvervsdrivende i byerne og som ikke kører tværs over landet. Foto: bilguidenBILGUIDEN - se alle vores anmeldelser, tips og tricks
Se flere anmeldelser fra vores motorjournalist på Youtube.Komplet oversigt og sammenlign
ANDRE MODELLER DER KUNNE FRISTE DIG

Alle Ford modellerne

Stor eller lille virksomhed?
- vi er her for dig.

Uanset størrelsen på din virksomhed, finder vi den helt rigtige bil til dig.

Se vores udvalg i varebiler