Ford Mach E BH00004

Vi har hele paletten

Firmabiler og personbiler til virksomheden

Det er ikke kun varebiler og varevogne, der fylder i virksomheders vognparker. Firmabiler til medarbejderne og personbiler til administrativt brug er også en del af bilerne i virksomheden.

Vi kan levere det hele - og laver gerne en fordelagtig leasingaftale til jer.

Book møde

Erhvervsleasing af firmabiler

- Biler til medarbejderne. Til virksomheden. Eller begge dele.

Skal en medarbejder have en firmabil, eller har I brug for at have biler stående i virksomheden til medarbejderne? Så hjælper vi dig med at finde den helt rigtige bil - eller de rigtige biler.

Vi har et bredt udvalg af alle størrelser biler lige fra den mindste Renault Clio og Kia Picanto til de store Ford Kuga og Volvo XC60 og XC90.

Vi er nemlig autoriseret forhandler af Volvo, Renault, Dacia, Mazda, Kia og Ford, og du kan derfor helt sikkert finde en bil, der dækker jeres behov. 

Attraktive leasingaftaler. Hver gang.

Hos Bjarne Nielsen er vi en del af Nielsen Car Group, der ejer leasingselskabet LEASING DK. Vi har et tæt samarbejde, og vi kan tilpasse alle leasingaftaler til netop jeres virksomhed og jeres behov.

Hos LEASING DK er de bilfolk og ikke bankfolk, og det betyder, at de har indgående kendskab til biler og rådgiver ud fra det, uden at være afhængig af mærker eller andet. 

Få en skræddersyet erhvervsleasingaftale hos os.

Kontakt os

Hvordan foregår erhvervsleasing af firmabiler?

Når man leaser firmabiler, er det typisk på en operationel leasingaftale. Det vil sige, at det er en leasingaftale, hvor der er inkluderet både service, dæk og andre reparationer på bilen. Der kan tilføjes brændstofkort, ladeløsning og forsikring til aftalen, hvis du ønsker.

Operationel leasing er leasing helt uden risiko. Du har brugsretten på bilen og skal overholde service og det opgivne antal kilometer, og når leasingaftalen udløber, afleveres bilen blot til os. Der er derfor ingen bekymringer om restværdi, værditab eller mekaniske reparationer på bilen. Alt det er inkluderet i leasingaftalen.

Når aftalen er udløbet, og bilen afleveres til os, gennemgår vi den for at se, om den lever op til, hvad man kan forvente standen er i forhold til bilens alder. Er der flere buler og ridser, end man kan forvente, skal det udbedres for din regning. Vi tager altid en konstruktiv dialog om det.

 

Personbiler til erhvervsmæssig brug

Firmabiler er personbiler, der leases til virksomheder. Enten som administrationsbiler i virksomheden, som alle ansatte kan bruge eller som firmabil til den enkelte medarbejder.

Kia Ceed Phev 3883 Edit

Firmabiler til medarbejdere

Er der medarbejdere med meget erhvervsmæssig kørsel, kan det betale sig for virksomheden at give dem en firmabil i stedet for at betale for kilometertaksten. Medarbejderen vil blive beskattet af firmabilen, og virksomheden betaler alle udgifter – også når der køres i bilen privat.

288145 Volvo XC60 Recharge T8 AWD Thunder Grey

Administrationsbiler til virksomheden

Nogle virksomheder har brug for personbiler, der kan anvendes af medarbejderne i arbejdstiden til kørsel til for eksempel andre af virksomhedens lokationer eller lignende ture. Det kalder vi administrationsbiler. De kan være på hvide eller gule plader, afhængig af hvad de skal bruges til.

Hvornår kan det betale sig at have en firmabil?

Det store spørgsmål er ofte, hvornår det kan betale sig at have firmabil. Det kommer an på, om du ser det fra virksomhedens eller medarbejderens synspunkt.

Som virksomhed kan det svare sig at give en medarbejder en firmabil, når vedkommende har meget erhvervsmæssig kørsel. Bruger man sin egen bil, når man kører for virksomheden, kommer virksomheden til at betale kørselsgodtgørelse, og det kan hurtigt løbe op, hvis der køres meget. Med en firmabil skal man ikke betale kørselsgodtgørelse, men man kommer også til at betale for det, når medarbejderen bruger bilen privat.

For medarbejderen kan det bedst betale sig med en firmabil, hvis man har meget privatkørsel, som virksomheden altså også kommer til at betale for. Firmabilsaftaler indeholder alt fra service til forsikring og dæk, og derfor bliver man beskattet af det. Bruger man sin private bil i erhvervsmæssig sammenhæng, får man kørselsgodtgørelse, ligesom man også har et befordringsfradrag. Begge dele forsvinder med en firmabil.

Det er et større regnestykke, og vi hjælper gerne med at finde den rette løsning for netop din virksomhed og medarbejder.

Kontakt os

Motorpoint Mercedes GT Bagende

Erhvervsleasing af premium- og luksusbiler

Du kan selvfølgelig også erhvervslease premium- og luksusbiler som firmabil. Det vil typisk være på en flexleasingaftale, som er den mest attraktive måde at lease dyrere biler på. Aftalen løber som regel over et år, og for at lave den mest fordelagtige aftale skal bilen være mere end 36 måneder gammel. 

Ofte er det premium- og luksusbiler, som vi finder i Tyskland og importere, og vi er med dig hele vejen. Vi hjælper med at finde den helt rigtige bil, hjemtager den og laver en attraktiv erhvervsleasingaftale, så du kan bruge bilen som firmabil. 

Vans: Gulplade- og papegøjepladebiler

Uanset om det er personbiler eller varebiler, kan du få dem på enten gule plade eller papegøjeplader, afhængigt af hvad du skal bruge dem til. En bil på gule plader er billigere i registreringsafgift, fordi den udelukkende må bruges til erhvervskørsel. Virksomheder får altså en billigere bil, fordi den er vigtig for driften i virksomheden. 

Der er derfor ret strenge regler for brugen af virksomhedens gulpladebiler til privatkørsel. Som udgangspunkt må de nemlig ikke bruges privat - heller ikke til aflevering og afhentning af børn til og fra arbejde. Men der er undtagelser. Når varebilen er specialindrettet, må man gerne til og fra arbejde aflevere og hente børn eller handle. Har man brug for at bruge bilen til mere privat kørsel, skal man i stedet vælge papegøjeplader.

Her kombineres privat- og erhvervsmæssig kørsel, og der betales privatbenyttelsesafgift. Virksomheden får stadig rabat på registreringsafgiften, men der betales også for den private brug.

Vi rådgiver dig gerne om det rette valg for din virksomhed, så der er helt styr på reglerne. Du kan desuden læse mere hos Skat.

 

Mazda Cx 3 2018 Eksterior Soltag Front

Splitleasing – del udgiften til medarbejderens bil

Det er også muligt at have en delvis firmabil. Det kaldes splitleasing, og her deles medarbejder og virksomhed om udgifterne til bilen. For medarbejderen kan det bedst betale sig, hvis der er mere end 60 procent erhvervsmæssigt kørsel.

Når man splitleaser, fordeles udgifterne til bilen ud fra kørsel. Det vil sige, at al kørsel skal registreres. Det gør medarbejderen i en elektronisk kørebog.

Hvis fordelingen er, at medarbejderen har kørt 30 procent af tiden privat, betaler medarbejderen 30 procent af udgifter til bil, service, forsikring og brændstof, mens virksomheden betaler de øvrige 70 procent.

 • Fast kontaktperson
  Fast kontaktperson
  Vi lærer hinanden at kende, så vi bedre forstår din virksomhed.
 • Grundlagt i 1988
  Grundlagt i 1988
  I vores erhvervscentre møder du eksperter med stor erfaring.
 • Fleksible leasingløsninger
  Fleksible leasingløsninger
  Nogle af markedets bedste og billigste løsninger.