Ford E Transit 2022 Siden

Vi gør dig klar til at køre elektrisk

Elektriske varebiler til din virksomhed

Der kommer flere og flere elektriske varebiler og varevogne, og mange overvejer, om det er noget for deres virksomhed. Er du blandt dem? Så bliv klogere her.

Vores erhvervskonsulenter hjælper dig også gerne med alle spørgsmål.

Book møde

El varebiler er fremtidens transportmiddel

- Vi er eksperterne, der finder den rette el varebil til dig

Elbilerne er her. Og det er de elektriske varebiler også. Fremtiden indenfor transport er elektrisk, og når vi taler om varebiler, er vi stadig i den spæde opstart, men der er fart på udviklingen.

I Danmark har regeringen et mål om at reducere CO2-udledningen med 70% i 2030 i forhold til 1990, og her spiller transport en stor rolle. Derfor er der så stor fokus på de elektriske køretøjer – også varebiler og varevogne.

 

Reducér CO2-udslippet med el varebil

Det vil have en mærkbar betydning for din virksomheds CO2-regnskab, at der bliver skiftet fra en dieselvarebil til en elektrisk, men vi ved også, at et skifte skal kunne fungere i hverdagen. Hvis ikke dine ansatte kan nå frem til opgaven, giver det ikke mening at køre elektrisk.

Så måske er det kun nogle varebiler, der skal være elektriske med det udvalg, der er i dag. Måske skal du vente.

Uanset hvad skal du tage stilling, og her kan vi hos Bjarne Nielsen hjælpe dig. 

Book møde

Ford E Transit 2022 Ladestik

Hvorfor skal jeg vælge en el varebil?

Der kan være flere grunde til at overveje at skifte virksomhedens benzin- og dieselvarebiler ud med en elektrisk varebil.

 • Reducere CO2-udslippet fra transport i virksomheden
 • Imødekomme krav fra offentlige aktører om miljøvenlige biler for at vinde udbudsrunder eller servicere det offentlige
 • Ønske om at have en mere grøn profil som virksomhed
 • Billigere driftsomkostninger til biler
 • Mere komfortabel kørsel med støjsvag motor og trinløst automatgear

Overordnet kan man sige, at det er den vej udviklingen går, og der kommer hele tiden flere elektriske varebiler på markedet. Så hvis den rette model ikke er der lige nu, kan det være den er på vej. 

Ford 2022 E Transit Ladestik

Hvad skal jeg overveje, når jeg skal finde en elektrisk varebil?

Ønsker du at skifte nogle eller alle varebiler ud med en elektrisk model, er der flere ting at overveje:

 • Hvilken rækkevidde skal den have?
 • Hvor meget har jeg brug for, der kan være i den?
 • Kan jeg nøjes med mindre, end jeg har i dag?

Har du store varebiler i virksomheden, der kører langt hver dag, kan det være en udfordring at finde en erstatning, for rækkevidden på for eksempel Ford E-Transit bliver udfordret, når bilen skal læsses.

Er transporten derimod over kortere distancer, er det et godt alternativ, hvis man vil køre elektrisk.

Kangoo5

Find det reelle behov

Vi opfordrer altid vores erhvervskunder til at kigge på deres reelle behov - særligt når de skal finde en elektrisk varebil. Et par eksempler:

 • Kører varebilen ofte med halvtom varerum, er der ingen grund til at vælge den største model. En mindre elektrisk varebil har som regel længere rækkevidde.
 • Track varebilen og se, hvor langt den kører hver dag. Måske bliver du overrasket over, hvor lidt rækkevidde du egentlig har brug for.
 • Overvej om arbejdsdagen kan indrettes, så der er tid til ladepause undervejs.

Vores erhvervskonsulenter er gode til at stille de rigtige spørgsmål og finde jeres reelle behov. 

Book møde

Leasing af el varebil

Der er ikke forskel på leasing af en benzin- og dieseldrevet varebil og en elektrisk udgave, og vi tilbyder selvfølgelig leasing af el varebiler. Vi er autoriseret forhandler af Ford og Renault og kan derfor lease nye udgaver af varebiler fra de to mærker, men vi har også et udvalg af brugte, elektriske varebiler fra andre mærker, som vi kan tilbyde leasing af.

Vi er desuden en del af bilkoncernen Nielsen Car Group, der også ejer leasingselskabet LEASING DK, og igennem dem kan vi også tilbyde leasing af elektriske varebiler fra andre mærker. Vi hjælper også gerne med en ladeløsning, uanset om det er i virksomheden, hjemme hos medarbejderen eller på farten.

Du kan læse mere om leasing af varebiler her

Ford E Transit Custom 2023 Opladning

El varebiler fra Ford

Ford er i gang med en omstilling af deres varebiler fra almindelige benzin- og dieseludgaver til elektriske alternativer.

I første omgang var det med Ford E-Transit Van og Transit Custom Plug-in Hybrid. Nu er der flere fuldelektriske modeller på vej. Det er E-Transit Custom og E-Transit Courier.

 

Se alle Fords elektriske varebiler

Renault Kangoo E Tech 2022 Aaben

El varebiler fra Renault

Renault har længe haft en elektrisk varebil med Renault Kangoo E-Tech Electric, og nu begynder de at udvide modelprogrammet til også at omfatte større varevogne.

Det er både Renault Trafic og Renault Master, der er på vej som fuldelektrisk varevogn.

 

Se alle Renaults elektriske varebiler

Spørgsmål om elektriske varebiler

Er en elektrisk varebil billigere?

En el varebil eller el varevogn er som regel dyrere at anskaffe end den benzin- eller dieseldrevne søstermodel, men det er ikke det eneste, man skal sammenligne. For den vil omvendt også have en højere pris, når man skal af med den igen.

Samtidig er vedligeholdelsesomkostningerne ofte lavere. Ford har lavet en beregning, der sammenligner service- og vedligeholdelsesomkostninger for elektriske og ikke-elektriske varebiler. Beregningen er for en periode på 3 år eller 180.000 km og med sammenlignelige planlagte og uplanlagte service- og vedligeholdelsesomkostninger.

Her er der en reduktion på op til 40%. Det skyldes blandt andet, at der er færre bevægelige dele på den elektriske varevogn, og dermed mindre at servicere. Det reducerer omkostningerne og minimere den tid, som varebilen skal være på værksted til gavn for din virksomhed.

Vi laver gerne en TCO-beregning (Total Cost of Ownership-beregning) på en elektrisk varebil, så du kan se, hvad det koster at have en fremfor en benzin- eller dieseldrevet udgave.

Hvordan er rækkevidden på el varebiler?

En af de største bekymringer, vi hører hos Bjarne Nielsen, er rækkevidden på el varebiler og el varevogne. Er den lang nok? Hvordan påvirkes den af vægten i lastrummet? Kan det fungerer i hverdagen? En varevogn som Ford E-Transit har en opgivet rækkevidde på 317 km (WLTP), og det tal afhænger af størrelsen. For de større udgaver af den er rækkevidden opgivet til 238 km. Tager man rækkevidden ved bykørsel, kan den nå helt op til 403 km.

Har man lange ture på tværs af landet eller meget kørsel mellem opgaver, er det klart, at det er nødvendigt med opladning i løbet af dagen. Det skal der afsættes tid til, og hvis det ikke er muligt, er det bare ikke lige nu, du skal vælge en elektrisk varevogn. Men kører du frem og tilbage til en byggeplads eller lignende og eventuelt har mulighed for at lade op, mens du arbejder, så er det en god rækkevidde, særligt taget i betragtning hvor stor bilen og batteriet er.

El varebiler med træk – hvad kan de trække?

De elektriske varebiler kommer til kort, når der skal trækkes tunge læs. Hvad el varebilerne præcis kan trække afhænger af modellen, men generelt kan de trække mindre end diesel- og benzinudgaverne, særligt når der er tale om de store varevogne.

Derudover skal man overveje, hvad det gør ved rækkevidden ved at sætte en trailer bagefter. Den vil nemlig blive betydeligt påvirket, og hvis der samtidig er stor last i varerummet, er man ekstra udfordret på rækkevidden.

Som sagt afhænger trækevnen af den pågældende model. Tager man en varevogn som Ford Transit, så kan den trække op til 2900 kg for bestemte udgaver, mens den fuldelektriske søstermodel Ford E-Transit kan trække op til 750 kg. Så tunge maskiner, materialer og hvad man ellers kan komme i tanke om, bliver svært at få med på en trailer med den elektriske E-Transit.

Går man ned i størrelse på bilen og vælge de mindre varebiler, er der mere trækkraft at hente. Renault Kangoo er et godt eksempel – her kan både den dieseldrevne og den elektriske trække op til 1500 kg. Du får dermed helt samme trækevne, uanset hvilken drivlinje du vælger. 

Hvad er nyttelasten i el varevogne?

Når man køber en elektrisk varevogn eller varebil, skal man være opmærksom på, at den ikke altid kan lastes på samme måde som de benzin- og dieseldrevne søstermodeller. For de mindre varebiler er lastevne nogenlunde det samme. For Renault Kangoo er den i mindste udgave 458 kg for den dieseldrevne, mens den elektriske må lastes med 438 kg.

Tager man Ford Transit, har den en maks. total nyttelast på 2250 kg, mens E-Transit har en maks. bruttonyttelast op til 1758 kg. Sørg for at undersøge, at den elektriske varebil eller varevogn, du er interesseret i, lever op til dine krav om lasteevne. Og derudover skal du overveje, hvad det betyder for rækkevidden at fylde varerummet op.

BJARNE NIELSEN FEB 16 162

Er din virksomhed klar
til elektriske varebiler?

Er din virksomhed klar til den elektriske fremtid? Hos Bjarne Nielsen hjælper vi jer med at blive det.

Vores erhvervskonsulenter kan svare på alle spørgsmål om de elektriske varebiler, og vil I prøve en el varebil af i en periode, kan vi også finde ud af det.

Book møde