DJI 0010

Erhvervsleasing af varebiler og varevogne

De fleste virksomheder vælger at lease varebiler og varevogne. Du kan her blive klogere på erhvervsleasing, og hvad vi tilbyder.

Vi står klar med rådgivning og ekspertise.

Book møde

Erhvervsleasing

Finansiering og leasing af varebiler og varevogne

- Vi tilbyder varebiler og varevogne på attraktive leasingaftaler

Mangler der en varebil eller varevogn i virksomheden? Og er du i tvivl om, hvordan du bedst finansiere den? Langt de fleste virksomheder vælger at lease deres varebil. Det kræver nemlig en relativ stor kontant betaling at købe en ny varebil, så for at undgå at binde likvide midler i virksomhedens biler eller belaste ens kredit i banken kan man i stedet lease bilen.

Udgiften til varebilen bliver dermed til en løbende driftsomkostning, som betales måned for måned i form af en leasingydelse. Leasingydelsen kan desuden trækkes fra i skat som driftsudgift. Du kan samtidig vælge at få både serviceaftale, forsikring og brændstofkort, så der ikke kommer uventede udgifter til bilerne, ligesom du altid er godt kørende.

Operationel eller finansiel leasing?

Der er overordnet to måder at lease varebiler på: Operationel leasing og finansiel leasing. Operationel leasing er helt uden risiko. Her får du serviceaftale med, og du kan aflevere bilen tilbage kvit og frit.

Ved finansiel leasing står du selv for service og andre omkostninger ved bilen, ligesom du skal indfri restværdien af bilen, når aftalen udløber.

Vi rådgiver dig naturligvis om, hvad der er det rette valg, ligesom vi kan sammensætte leasingaftalen helt efter dit behov.

Kontakt os

Volvo Xc60 2018 Eksterior Suv Front Forlygter Thors Hammer

Operationel leasing

Operationel leasing er leasing uden risiko. Her kender du altid dine udgifter til bilen, ligesom du ikke skal bekymre dig om værditab og afgiftsændringer. Det eneste, du skal betale udover leasingydelsen, er ejerafgift, brændstof og dæk. Dæk kan dog inkluderes i leasingaftalen.

Når leasingaftalen udløber, afleveres bilen blot tilbage til os. Vi gennemgår den for skrammer og skader, og bilens stand vurderes i forhold til alderen på bilen. Hvis der er noget, som skal udbedres, tager vi en dialog om det. På forhånd har du angivet et antal kørte kilometer pr. år, og de skal selvfølgelig være overholdt, når bilen afleveres. Alle overkørte kilometer betales der en takst for.

Operationel leasing anvendes typisk til...

... firmabiler og administrationsbiler, som står til rådighed for medarbejderne i virksomheden. 

9 2019 New Renault MASTER Press Tests In Portugal

Finansiel leasing

Finansiel leasing er en enkel måde at finansiere virksomhedens biler. Her ligger en stor del af risikoen på dig som leasingtager. Du har fuld råderet over den leasede bil, og når leasingaftalen udløber, skal du betale den fastsatte restværdi.

Fordelen ved finansiel leasing er, at du ikke skal tænke over, om bilen får nogle ridser og buler, eller hvor meget du kører. Du skal nemlig ikke stå til regnskab overfor os som leasingselskab, når leasingaftalen udløber. Her er det op til dig at sælge bilen for den restværdi, vi har vurderet bilen vil have. Er restværdien mindre, end vi har vurderet, for eksempel hvis bilen har kørt længere end forventet eller er i dårlige stand, så er det dit tab.

 

Finansiel leasing anvendes ofte af...

... håndværkere til deres varebiler for at undgå at tænke over, hvilke skrammer bilen får i løbet af en arbejdsdag. Der kan hurtigt opstå uheld på byggepladsen eller andre steder. Når leasingaftalen udløber – typisk efter fem år – så køber virksomheden selv bilen til fortsat brug. Prisen for varebilen er dermed noget lavere end en helt ny, så man binder ikke lige så mange penge i den. Dermed kan man også køre videre i den.

Hvad koster det at lease en varebil?

Det er meget forskelligt, hvad det koster at lease en varebil. Det afhænger af bilens størrelse, om der skal være indretning i bilen og andre tilvalg, ligesom der er forskel på, om det er operationel eller finansiel leasing.

Vi regner gerne på en aftale og kommer med et uforpligtende tilbud til dig. Vi laver også TCO-beregninger, som står for Total Cost of Ownership. Altså de samlede omkostninger ved at eje bilen. Typisk vil følgende indgå i beregningen: Bilens indkøbspris, afgifter, udgifter til brændstof, vedligeholdelse, reparationer, forventet afskrivning, udgifter til lån/leasing, forsikring og syn.

Med den beregning kan du dermed få et overblik over, hvad varebilen vil koste, og hvilken finansiering eller leasingaftale der giver mening for dig. 

Kontakt erhvervskonsulent

Nyere, brugte varevogne

Brugte varevogne