UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Tips & tricks

Lunkent vand er noget, som vi udelukkende plejer at bruge i forbindelse med gærdej - men faktisk er det helt oplagt at bruge en kande med mellem 30 og 40 grader varmt vand, hvis dine bilruder er frosset til i løbet af natten. Det er nemlig en meget effektiv måde at få frit udsyn på.

 

Selv om polerne smelter og det langsomt bliver varmere og varmere, så er der fortsat stor sandsynlighed for, at vi i løbet af vinteren vil vågne op til bilruder, der kalder på en skrabetur. Men faktisk er der et fint alternativ, med mindre du er bosat på en parcel uden rindende vand.

Op til fem minutters skraberi og kørsel i tomgang er ellers typisk det middel, som mange bilister gør brug af, inden turen til dagens dont kan gøres på forsvarlig vis. Det er både en kold og langsommelig affære - og desuden er det heller ikke lovligt at lade bilen stå i tomgang.

Afhængig af den kommune, man er bosat i, så er der nemlig et loft for, hvor længe man må foretage en såkaldt tomgangskørsel - og flere steder er loftet på bare et minut. Derfor iler vi med et mere miljørigtig alternativ, omend det koster lidt vand. frozen2

Brug lunkent vand

Hvis du i stedet fylder en spand eller en vandkande med lunkent vand, hvilket vil sige mellem 30 og 40 grader, så er du allerede halvt afsted mod din arbejdsplads.

Det er vigtigt at pointere, at vandet ikke må være for varmt. Alternativt skal man hellere gentage processen en enkelt gang.

Hæld derefter det lune vand ud over forruden og de øvrige ruder. Det fjerner både isen og den indvendige dug, som opstår, når temperaturen i kabinen er varmere end temperaturen udenfor. Umiddelbart efter, at du har pøset vandet ud over de frosne ruder, skal du starte bilen og køre - og gøre brug af vinduesviskerne, så vandet fjernes fra ruden.

Lad dig ikke friste

Moderne bilruder kan godt tåle den bratte opvågning fra minusgrader til lune plusgrader, men er du i tvivl kan du starte op med koldt vand. 

Omvendt må du ikke falde for fristelsen til at bruge kogende vand fra elkedlen - det kan godt udfordre dine bilruder.

En yderligere fordel ved metoden, er at du slipper for at lade bilen holde i tomgang for at varme motoren og ruderne op. Alle biler forurener, når man starter dem op på kold motor, og derfor bør du vente med at starte bilen, til du er klar til at køre.

(Kilder: Bilbasen/EB)