UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyttig viden

Der er næppe mange, der længere er i tvivl om, at elbilerne er kommet for at blive. Og selv om det ikke ligefrem går med lynets hast, så bliver der flere og flere af dem - elbilerne altså. De fås med forskellige teknologier, som vi her kigger nærmere på.

 

Vi har hørt det en del gange efterhånden - at de fossile brændstoffer som eksempelvis benzin og diesel på sigt skal vige pladsen for mere miljøvenlige drivmidler.

En af disse er el, og netop elbiler er efterhånden blevet et reelt alternativ til en benzin- eller dieselbil for mange danske bilkøbere.

For det første er markedet for eldrevne biler blevet større, for det andet er lademulighederne blevet markant forbedret og for det tredje er rækkevidden i selve køretøjerne blevet signifikant øget. Ford Mondeo Hybrid 2015 1600 1d

Forbrugerne er forvirret

Der findes forskellige teknologier, når det handler om de biler, der ikke drives af enten benzin eller diesel.

Begreber som mild hybrid, hybrid og plugin-hybrid er næsten udelukkende med til at forvirre forbrugerne - og det kan vi jo ikke have.

Derfor har vi - med portalen Biltorvet som kilde - lavet en kort gennemgang af de forskellige teknologier, som biler på det danske marked kan erhverves med.

Forskellige teknologier

Konventionel forbrændingsmotor: Dækker over benzin- og dieselmotorer, som begge fungerer ved, at brændstoffet brændes af i cylindrene. Denne form er fortsat den altoverskyggende på det danske marked.

Hybridmotor: En kombination af to teknologier - en forbrændingsmotor og en elmotor, som supplerer hinanden. Det er især Toyota, der har gjort systemet verdenskendt. Ford Mondeo Hybrid 2015 1600 23

Mild hybrid: Som navnet nærmest antyder, er dette en hybrid-løsning, som i endnu mindre grad end i en "almindelig" hybrid-bil, hjælper med at mindske brændstofforbruget.

Plugin-hybrid: En slags udvidet hybrid-teknologi, idet man her kan lade batteriet op eksternt. Det giver mulighed for - på kortere ture - at bruge bilen udelukkende med elmotoren. 

Elbil: Motoren - og dermed bilen - drives udelukkende af et batteri, som skal lades op, når det er tømt for energi. Selv om rækkevidden generelt er blevet bedre, er dette fortsat elbilens akilleshæl - sammen med købsprisen.

Mange modeller på markedet

En brintbil er endnu et alternativ til de konventionelt drevne biler - og her har både Hyundai, Honda og Toyota præsenteret køreklare modeller. Men teknologien og infrastrukturen er langt fra at være på plads, og der er i skrivende stund bare 84 brint-biler indregistreret i Danmark. Kia Niro Plug In Hybrid 2018 1600 1a

Trods alt noget færre end de 10.666 elbiler, som der findes med danske plader i øjeblikket. Læs mere om dem her.

Der findes et stort udvalg af el-, hybrid og plugin-hybridbiler på markedet - og en række af dem finder du også i Bjarne Nielsens bilhuse.

Vi forhandler både KIA, Ford og Volvo, der alle er leveringsdygtige inden for hybrid-verdenen - mens både KIA og Renault også kan levere "rene" elbiler.

(Kilder: Biltorvet, FDM, DBI-IT)

Kia Niro Plug In Hybrid 2018 1600 16