Nyttig viden

park1 overst

Kør-selv-ferie: Parkering kan blive en dyr "fornøjelse"

Hvis du har taget din egen bil med på ferie, så er parkeringsreglerne i de forskellige byer og lande et tema, som du er nødt til at forhold dig til. Ellers risikerer du, at der dumper et par dyre "hilsner" ind ad brevsprækken efter endt ferie.

Man kender det godt, det der med at køre rundt i 38 graders svedende varme på en pakket parkeringsplads i en norditaliensk provinsby - uden chance for at finde en ledig lomme til ens Ford Mondeo.

Pludselig er der en halv plads, og vi napper den, vel vidende, at der ikke helt er styr på, hvor vidt det overhovedet er reglementeret parkering.

Reglerne for parkering er nemlig svære at håndtere for os danskere - for der er meget stor variation, alt efter hvilken by og hvilket land, man befinder sig i.

Vigtigt at finde information lokalt
Så hvordan skal du forholde dig til parkering, når du rejser i Europa?

Først og fremmest skal du forsøge at finde information på det sted, hvor du er - altså på den respektive parkeringsplads eller i den konkrete gade, hvor du planlægger at parkere.

Ifølge FDM, der har skrevet adskillige artikler om parkering i udlandet, er det en god tommelfingerregel, at parkeringspladser reguleret med parkeringsskiver oftest findes i nord- og vesteuropæiske lande.

Længere mod sydøst skal man til gengælofte betale for parkering i parkometre.

Overvej at betale for parkeringen
Er der parkeringspladser, hvor du kan bruge af p-skive, vil det ofte være markeret med skiltning.

Selvom det koster lidt mere på feriebudgettet, så kan det nogle gange være en fordel at finde betalingsparkering, da man så vil slippe for at skulle tage højde for lokale parkeringsregler.

Parkeres der på en plads med afmærkede båse, så skal man altid sørge for at parkere inden for båsen.

Godt forberedt er halvt fuldendt
FDM har skrevet en artikel specifikt om parkering i Tyskland - og du kan også finde mere generel information her.

Og er du i planlægningsfasen i forhold til en kør-selv-ferie her i løbet af sommeren, så har vi også begået et par andre artikler, som kan være væsentlige.

Eksempelvis er det sjældent gratis at køre på de store veje i udlandet - det kan du læse om her.

At være godt forberedt er som bekendt halvt fuldendt.

park2

Park3