UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyttig viden

Vaca1 lang

Ferietid: Her koster det 4000 kroner at glemme selen

I forvejen er det sjældent billigt at hive hele familien med til udlandet i egen bil. Derfor er der god grund til at læse med her, for også i udlandet opereres der med bødetakster, som kan tage luften ud af ethvert feriebudget.

Sommerferien er allerede begyndt for skolebørnene - og mange danskere har allerede surret kufferterne fast i kareten og er draget sydpå. 

Og der er da heller ikke ret meget, der er mere fristende end at se parcelhuset forsvinde i bakspejlet til fordel for betagende bjerge i Belgien, sydlige sandstrande i Spanien eller "bare" en tyndt befolket teltlejr i Tjekkiet.

Forleden skrev vi om, hvor meget det koster at køre på vejene i de andre europæiske lande. Det kan du læse om her.

Der er også god grund til lige at kaste et blik på færdselsregler og bødetakster i det store udland - for det kan godt koste kassen at lave selv en mindre trafikforseelse.

Pas nu godt på promillen
Tyskland, Italien og Frankrig er - i nævnte rækkefølge - de lande, som kør-selv-danskerne helst besøger. Med Østrig, Kroatien og Schweiz på de efterfølgende pladser.

Fælles for disse seks lande er, at promillegrænsen er præcis den samme som herhjemme - altså 0,5. Kun i Norge, Sverige og Polen er grænsen på 0,2 promille. Vaca2

Men bødetaksten for at overskride den grænse er meget forskellig fra land til land.

Det koster i Kroatien og Frankrig fra henholdsvis 95 og 135 euro - mens bøderne begynder ved 520 og 530 euro i Schweiz og Italien. Det skriver tyske ADAC på sin hjemmeside.

Det er dyrt at køre for stærkt
Kigger vi på hastighedsovertrædelser, så kan det også blive en pebret oplevelse.

Bliver man i Frankrig taget i at køre eksempelvis 50 kilometer i timen for hurtigt, så koster det - igen ifølge ADAC - 1500 euro, svarende til 11.300 kroner. 

I Tyskland - hvor der flere steder er fri hastighed på motorvejene - ser man med lidt mildere øjne på den form for lovovertrædelse. Her koster det fra 240 euro.

160 euro for at ringe til svigermor
Glemmer du sikkerhedsselen, så vanker der også bøder - fra 30 euro i Tyskland til 570 euro (!) i Storbritannien. Altså mere end 4000 kroner for ikke at have sele på.

Hvis svigermor ringer, og du tager telefonen mens du kører bil, så kan det hurtigt blive en dyr samtale.

I Tyskland takseres det til 60 euro, mens det i Italien koster næsten tre gange så meget - nemlig 160 euro.

Du kan se alle taksterne på FDMs hjemmeside. Og ja - det nemmeste og det billigste er naturligvis at køre helt efter lovens forskrifter!
Kilder: ADAC og FDM.