UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyttig viden

TV-vært Felix Smith, skuespiller Dar Salim og tidligere racerkører Jesper Carlsen bliver det potente trekløver, der skal stå i spidsen for en dansk version af det legendariske bilprogram "Top Gear". Det bliver Kanal 5, som kommer til at vise udsendelserne.

 

Discovery Networks Danmarks hovedkanal, Kanal 5, bliver ny hjemmebane for verdens største bilprogram, "Top Gear". Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Netop "Top Gear" har altid været kendetegnet ved et stærkt trekløver som værter - og den tradition bliver videreført i den danske udgave, hvor tv-værten Felix Smith, skuespilleren Dar Salim og den tidligere racerkører Jesper Carlsen kommer til at stå - eller køre - i spidsen for "Top Gear"-løjerne.

kanal 5 laver dansk 5d71e9c8c4f95Fra venstre er det tidligere racerkører Jesper Carlsen, tv-vært Felix Smith og skuespiller Dar Salim. De udgør trekløveret, som skal stå i spidsen for den danske version af det legendariske bilprogram 'Top Gear'. PR-foto

Felix Smith har tidligere været vært på alt fra Melodi Grand Prix til Rundfunk, og han er en bilentusiast lidt ud over det sædvanlige. Eksempelvis har han et Mercedes-logo tatoveret på underarmen vidner om.

Assistent for Formel 1-stjerne

Det andet blad på værts-trekløveret er skuespilleren Dar Salim. Hans imponerende karriere tæller roller i blandt andet Game of Thrones, Underverden og Kriger.

Han har også sort bælte i karate, er uddannet pilot og elsker i det hele taget motordrevet fart og spænding.

Sidste del af værtsholdet er den tidligere racerkører Jesper Carlsen, der til daglig arbejder som Relation Manager for den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen.

Men hvad Carlsen mangler i tv-erfaring, har han til gengæld, når han sætter sig bag rattet i en bil.

Underholdning med biler og brændstof

"Top Gear" har vundet et væld af priser og kan præstere et globalt publikum på omkring 350 millioner.

Programmet tager seernes umættelig interesse for biler, fjerner de kedelige fakta og tilsætter entusiasme, vilde stunts og udfordringer – og tager på den måde underholdning med biler og brændstof ud til et bredere publikum.

Aston Martin Vantage AMR 2020 1600 04Værterne i "Top Gear" har typisk en forkærlighed for de hurtige biler - her er det en Aston Martin Vantage AMR. Arkivfoto

Bilen er altid udgangspunktet for episke road trips, vilde tests og gode gammeldags tosserier fra værter og gæster.

Til dato har BBC Studios solgt programmet til over 200 områder verden over, med lokale versioner produceret i Kina, Sydkorea, USA, Australien, Rusland, Italien og Frankrig og nu også i Danmark.

Produktionen er gået i gang

Ud over nyheden om den danske version af ’Top Gear’, annoncerede BBC Studios i dag, at der også vil blive produceret versioner af programmet i Sverige og Norge, under Discovery Networks Nordics.

Produktionen begynder allerede i september 2019 på den jyske vestkyst og spreder sig derfra udover resten af Skandinavien, inden den slutter med udgangen af året.

Det populære bilprogram vil efter planen blive sendt på Kanal 5 i foråret 2020.