Årets bil 2018

AaB Sierra overst

Gigant-udstilling med alle "Årets Bil i Danmark"-bilerne

For 50 år siden kørte en smækker Capri fra Ford med titlen som Årets Bil i Danmark 1969 - og blev dermed blev det første køretøj, som kunne smykke sig med det siden så eftertragtede prædikat. Nu fejres 50-året med en stor udstilling i Viborg og København.

Kan du huske Smica 1307 fra 1970erne? Eller den futuristisk designede Ford Sierra fra de tidligere 1980ere? Eller Citroën Xantia, der var et fransk hit midt i 1990erne?

Fælles for de tre modeller er, at det har kunnet smykke sig med titlen som Årets Bil i Danmark - henholdsvis i 1976, 1983 og 1994.

Sammen med 47 andre bilmodeller har de nemlig vundet den eftertragtede pris som den - på det tidspunkt - bedste bil.

Danskernes egne biler er udstillet
Nu arrangerer Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre for første gang en museumsudstilling om Årets Bil og danskernes helt egne biler gennem 50 år!

AaB GS alm
I udstillingen vil man kunne opleve bilerne i en flot, visuel og spændende scenografi (herover ses eksempelvis Citroën GS, der vandt i 1971) og komme på en skøn vandring gennem de seneste 50 års danmarkshistorie med masser af film, fotos, lækker nostalgi og gode historier.

Museerne garanterer, at udstillingen bliver en oplevelse for alle.

Rummer fantastiske historier
Både de, der har siddet bag rattet eller kørt med i en af de ikoniske biler og har haft et liv af oplevelser i dem.

Men også for de, der har skruet i de mekaniske dele af bilerne og kender hver en detalje under motorhjelmen.

De seneste 50 års kårede biler rummer således en fantastisk historie.

Ægte genkendelse for de fleste
De vidner om en gennemgribende teknologi- og designudvikling gennem fem årtier, og de er et spejl af en samfundsudvikling i rivende forandring.

Disse 50 biler er samtidig et minde over danskernes familieliv i 50 år.

AaB 127 alm
Kåringen af Årets Bil har altid kredset om hverdagens bil til den fornuftige dansker, og de 50 kårede biler er ægte genkendelse for de fleste. Som eksempelvis Fiat 127 herover, der vandt i 1972.

Ny bil skal kåres
Du kan læse meget mere om udstillingerne her - som indledes i Viborg lørdag den 6. oktober og i Hvidovre fredag den 25. januar 2019.

Følg i øvrigt med her på sitet, hvor vi om kort tid udlodder fribilletter til udstillingen.

Stort set simultant med, at Viborg-udstillingen går i gang, træder Motorjournalisternes Klub Danmark sammen for at kåre Årets Bil i Danmark 2019 - det kan du læse mere om her.

Læs mange flere nyheder fra Bjarne Nielsen A/S her.