Renault

renault f1 2 overst

Renault kører stærkt i Formel 1-feltet 

Det er efterhånden ved at være 12 år siden, at Fernando Alonso kørte det seneste verdensmesterskab hjem til den franske producent med de stolte racer-gener. Alligevel er Renault fortsat med, hvor det går mest stærkt, og placeringsmæssigt er mærket i den bedste halvdel.

Hvis der er et bilmærke, der betragter sig selv om et sportsmærke, så er det Renault.

Også i år er Renault med i Formel 1-sporten, og selv om det ikke ligefrem lugter af guldmedaljer, førstepladser og brusende champagneflasker, så er bilmærket bestemt med i den bedste halvdel af feltet.

I 2018-sæsonen hedder kørerne Nico Hülkenberg (Tyskland) og Carlos Sainz Jr (Spanien) - og efter de første ti løb ligger de to på henholdsvis syvende- og tiendepladsen.

Vandt verdensmesterskabet for 12 år siden
Dermed konkurrerer de blandt andet med danske Kevin Magnussen, som i øjeblikket indtager en niendeplads. Danskeren har tidligere kørt for Renaults F1-team.

Fernando Alonso, der vandt Formel 1-verdensmesterskabet i 2005 og 2006 for Renault, ligger lige nu nummer otte - han kører for McLaren-Renault, der ikke er et fabriksteam.

Renault-teamet ligger på en fjerdeplads, når det handler om konstruktørernes Formel 1 - og de er dermed "best of the rest", som er et begreb inden for Formel 1.

Renault er "best of the rest"
Her betragter man nemlig Ferrari, Mercedes og Red Bull Racing Tag Heuer som den absolutte top-trio.

Der bliver sammenlagt kørt 21 afdelinger i Formel 1 - serien afsluttes den 25. november i Abu Dhabi.

Du kan læse mere om løbet, se resultater og stillinger på den officielle Formel 1-hjemmeside.

renault f1 1 norm

(Foto: Renault.com)