UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Mazda

De nye og noget mere strenge krav, som Euro NCap siden 2018 sikkerhedsmæssigt har stillet til nye biler, har gjort det sværere at opnå de eftertragtede fem stjerner. Men den nye Mazda3 havde ikke problemer med at få udløst det maksimale antal stjerner.

 

Den helt nye 2019-udgave af Mazda3 har fået den maksimale femstjernede rating fra Euro NCap, der netop har offentliggjort den seneste serie af sikkerhedstest.

Efter Mazda6's fine resultat i 2018 er dette den anden Mazda, som opnår en samlet femstjernet rating under de nye, strengere krav fra Euro NCap, som blev indført i 2018.

Mazda 3 Sedan 2019 1600 2fDen nye Mazda3, der snart bliver suppleret med en sedan-udgave (til venstre), har fået en flot test hos Euro NCap. Foto: Mazda

Mazda3 imponerende i samtlige fire Euro NCap-kategorier, hvor der skal præsteres i hver "søjle", for at de fem stjerner udløses.

Mazda3 er den mest sikre model

I Euro NCap-testen imponerer Mazda3 blandt andet med en fremragende beskyttelse af både voksne passagerer.

Faktisk klarer den netop denne disciplin med en score på 98 procent, hvilket er det bedste af samtlige 13 bilmodeller i nærværende test.

Også hvad angår sikkerheden for børn i bilen klokker Mazda3 ud med 87 procent i score. De to sidste søjler, beskyttelse af bløde trafikanter og sikkerhedssystemer får Mazda3 fine 81 og 73 procent.

Mazda 3 Sedan 2019 1600 1dDet forventes, at Mazda3 i sedan-udgaven vil lande hos de danske forhandlere i løbet af juni 2019. Foto: Mazda

Du kan se hele testen hos Euro NCap her - og læse mere om organisationen her.

Ubegribeligt meget udstyr

Vi har tidligere beskrevet den nye Mazda3. Man får nærmest ubegribeligt meget udstyr med i den velkørende japaner - tjek udstyrslisten her.

Vi har lavet en lille video af testen, som du kan se her.

Den nye Mazda3 blev introduceret som femdørs hatchback i marts og kan fra juni også fås som firedørs sedan. Resultatet af crashtesten gælder begge karrosserivarianter.