Kia

Lidt mere end otte biler om dagen. Det er, hvad de danske KIA-forhandlere har sendt ud af butikkerne af modellen KIA Niro, som dermed er blevet den bedst sælgende KIA-model i 2019's første tre måneder. Dermed overhaler KIA Niro både KIA Picanto og KIA Ceed.

 

Samlet er KIA's salg i årets første kvartal gået frem med 17,7 procent i forhold til samme periode sidste år. Og tæller vi i stykantal, så drejer det sig om, at der fra 1. januar til 31. marts i år er solgt 2742 eksemplarer, hvilket er 412 biler mere end for et år siden.

Mere end hver fjerde af disse står der KIA Niro på - og dermed tegner den spektakulære model sig som en stor succes. Faktisk er der solgt over dobbelt så mange Niro-modeller i år sammenlignet med samme periode i 2018.

KIA Niro er faktisk den bedst sælgende bilmodel, som også kan leveres som ren elbil. Så man kan godt sige, at den koreanske elbil trækker fra konkurrenterne.

Kia e Niro 2019 1600 03

KIA Niro fås både som plugin-hybrid (PHEV), hybrid (HEV) og som ren elbil - hvor navnet så er KIA eNiro. 

Plugin-udgaven er mest solgt

Det er dog fortsat PHEV-udgaven, som er den mest eftertragtede, idet salget af disse udgør 74,9 procent af det samlede KIA Niro-salg i årets første kvartal.

Salget fordeler sig med 562 KIA Niro PHEV, 132 KIA Niro HEV og 56 KIA eNiro. Ni ud af de ialt 750 solgte KIA Niro blev indregistreret som varebil.

Den næstmest populære KIA-model i januar, februar og marts var KIA Picanto, tæt fulgt af KIA Ceed. De to modeller blev solgt i henholdsvis 606 og 579 eksemplarer.

Kia Ceed GT Line 2019 1600 01

Du kan læse meget mere om KIA Niro her.