UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Ford

Ifølge den opgørelse, som De Danske Bilimportører (DBI) hver måned laver over bilsalget, blev Ford Focus den bedst sælgende model i april. Dermed blev ellers storsælgende modeller som Citroën C3, Skoda Octavia, Volkswagen Polo og ikke mindst Peugeot 208 henvist til sekundære placeringer.

 

Siden Ford Focus blev introduceret i eftersommeren sidste år, har det regnet ned over modellen med rosende ord, hvilket har skabt masser af medvind. I januar i år blev Ford Focus så kåret som Årets Bil i Danmark 2019, og det satte naturligvis ekstra gang i bilsalget.

Faktisk har Ford Focus fået så mange fans blandt bilkøberne i Danmark, at modellen er blevet den mest solgt bil overhovedet i april 2019.

Det viser tal, som Bilstatistik.dk i samarbejde med De Danske Bilimportører (DBI) netop har sendt på gaden. Det skriver MotorMagasinet.

April-salget sakker bagud

Det samlede april-salg har dog været en kende lunkent i forhold til samme måned året forinden - men det var ventet, idet marts-salget var ekstremt højt.

I april 2019 blev der - ifølge den foreløbige og lidt usikre opgørelse - solgt 16.183 biler, hvilket er godt 2500 biler færre end i april 2018.

Ford Focus ST Line 2019 1600 1f

Kigger vi på salgstallene for årets første fire måneder samlet, så er 2019 dog fortsat markant bedre end 2018 - og en fremgang på næsten ni procent.

Citroën sendt ned på andenplads

Set med Ford-øjne er der dog grund til at glæde sig. Ialt 553 Ford Focus-modeller kom på gaden i april, og det er altså nok til at indtage førstepladsen på hitlisten.

Her er Citroën C3 nummer to og Skoda Octavia nummer tre med hver 525 solgte eksemplarer. Nummer fire er Volkswagen Polo (497 styk) mens Nissan Qashqai sidder på femtepladsen (420 styk).

Derefter kommer Skoda Fabia (411 styk), Volkswagen Golf (367 styk), Renault Clio (318 styk), Peugeot 208 (313 styk) og Mercedes-Benz C-klasse (303 styk).

Kilde: Bilstatistik.dk