UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Ford

Ford deltager i dette års Le Mans - men så er det også slut for denne gang, når årets udgave bliver flaget af søndag ved 15-tiden. Du kan følge Le Mans-løbet direkte fra cockpittet i de fantastiske Ford GT-modeller.

 

Der er lagt i kakkelovnen til et historisk løb for Ford Chip Ganassi Racing, når dette års udgave af Le Mans løber af stablen fra lørdag den 15. juni klokken 15 og 24 timer frem.

Og igen i år vil man kunne følge løbet via Fords livestream. Du finder et direkte link i bunden af denne artikel.

- Det er sidste Le Mans-løb for Ford i denne omgang, så det bliver helt klart en følelsesladet oplevelse. Målet med vores Le Mans-comeback i 2016 var at vinde løbet på 50-års-jubilæet for vores første sejr i 1966. Det gjorde vi. Siden da har vi været på podiet hvert år, udtaler Mark Rushbrook, der er global direktør for Ford Performance Motorsport.

Har været en utrolig oplevelse

- Til dette sidste løb stiller vi med fem Ford GT’er inklusiv modellen under Keating Motorsport. Uanset udfaldet har deltagelsen i Le Mans været en utrolig oplevelse, og vi er mere end taknemlige for støtten fra både ACO og WEC, forklarer han.

Ford er den eneste af de nuværende bilproducenter i GTE Pro-klassen, der er endt i top tre de seneste tre år.

66 Ford GT Le Mans Test 2019Her ses en af de flotte Ford GT-modeller under træningen inden dette års udgave af 24 timers-løbet Le Mans. PR-foto: Ford

Alle Ford Chip Ganassi Racings racerkørere er igen klar til at indtage Le Mans-podiet i Ford GT’er, der denne gang er udstyret med helt nye design, som hædrer Fords succes i Le Mans gennem årene.

Fords racerkørere er spændte

Ford GT #66 køres af Stefan Mücke (Tyskland), Olivier Pla (Frankrig) og Billy Johnson (USA). 

Ford GT #67 føres som sædvanlig af Andy Priaulx og Harry Tincknell (Storbritannien). De får selskab af Jonathan Bomarito (USA).

Joey Hand (USA) gør comeback og skal sammen med Dirk Müller (Tyskland) og Sébastien Bourdais (Frankrig) køre Ford GT #68.

Har været på podiet to gange tidligere

Teamet i Ford GT #69 består af Ryan Briscoe (Australien), Richard Westbrook (Storbritannien) og Scott Dixon (New Zealand), som hidtil har prydet Le Mans-podiet to gange.

I GTE Am-klassen deltager også Ford GT #85, der sponsoreres af Keating Motorsports. Bilen føres af Ben Keating (USA), Jeroen Bleekemolen (Holland) og Felipe Fraga (Brasilien).

Den 87. udgave af Le Mans begynder lørdag den 15. juni kl. 15:00.

Du kan følge det historiske løb live fra cockpittet af Ford GT-bilerne via dette link.