UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyheder fra bilens verden

En Renault 5 GT Turbo fra slutningen af 1980'erne burde kunne fås for omkring 75.000 kroner i god stand. Og cirka en sjettedel, hvis den er slidt. Men skal du have en Porsche 911 Turbo fra samme periode, så skal du skynde dig i banken, for her slår 1.000.000 kroner slet ikke til.

 

Bilmagasinets erfarne hold af motorjournalister står i forvejen bag en række bilårbøger, eksempelvis Bil-Revyen, som lander hvert år op til jul. Nu har det ihærdige slæng af bilnørder begået endnu et digert værk: Retro-Revyen 2019. RR2019 FTF

Tovholderen bag Retro-Revyen 2019 er motorjournalist Frederik T. Frey (den unge mand på billedet til højre), der selv er en inkarneret klassiker-afficionado - og det er netop det, som Retro-Revyen handler om: Kærligheden til klassikere og de såkaldte youngtimere. 

- Ældre biler giver associationer. En - i andres øjne - ligegyldig Fiat 127 kan pludselig være de fire hjul og jammerlige plademetal, der giver dig en varm følelse, fordi der er minder forbundet, forklarer Frederik T. Frey, der selv er ejer af blandt andet en Ford 17M RS.

Når man har lyst til at køre

- Bag rattet af en gammel bil føler man virkelig - på godt og ondt - hver eneste kilometer, og man kører udelukkende i en klassiker, fordi man har lyst til at køre. Ikke fordi man har brug for transporten, understreger han. Granada

Retro-Revyen 2019 er en ny årbog, der er stykket sammen af fantastiske billeder med tilhørende tekst, skrevet af nogle af Danmarks bedste motorjournalister.

- Ind imellem beretningerne og nyskrevne "værd at vide"-bokse om de enkelte stjerne-køretøjer, har jeg skrevet en række temaartikler om spændende emner, som der rører sig inden for klassikerverden, fortæller Frederik T. Frey.

Pebret Simon Spies-model

Årbogen tilbyder - udover de lækre læseoplevelser - også et omfattende katalog af aktuelle priser på over 2000 biler fra fortiden. 

Heraf fremgår det blandt andet, at en Ford Granada fra midten af 1970'erne (den cremefarvede bil på billedet herover) bør kunne findes for omkring 25.000 kroner, hvis man kan leve med, at bilen er i slidt stand. Og hvem kan ikke det? BMW M1 1979 1600 2c

Til gengæld må du affinde dig med, at du skal hive næsten fire millioner kroner op fra skattekisten, hvis du skal have installeret en BMW M1 (den røde vogn på billedet til højre) i garagen - altså en BMW a la den, som salig Simon Spies havde stående.

Retro-Revyen 2019:

  • 164 sider spækket med indhold om klassikere og youngtimere.
  • Aktuel prisdata på over 2.000 ældre biler. Temaartikler med emner som restaurering, "Restomod", historisk motorsport, vedligeholdelse og livsstil.
  • 12 dybdegående artikler om udvalgte biler med nyskrevne "værd at vide"-bokse.
  • Omfattende leksikon med forklaringer af tidstypisk mekanik.

Retro-Revyen 2019, 164 s., af Frederik T. Frey, illustreret af Bil Magasinets fotografer, layoutet af Mathias Raiani Larsen, Benjamin Media.

Fås hos boghandlere, i velassorterede stormagasiner og kiosker samt på tankstationer til 189,95 kroner og udkommer den 21. februar 2019. Læs mere her.