Nyheder fra bilens verden

Et samarbejde mellem et hold ingeniører fra Chevrolet-fabrikken og nogle Lego-byggende Oxford-studerende har resulteret i et mageløst køretøj på fire hjul - udelukkende bygget af Lego-klodser. Tidligere har vi set en Bugatti Chiron i klods-udgave - og nu gælder det en voldsom Chevrolet Silverado i flammende røde farver.

 

Det har taget 18 personer mere end 2000 timer at nå frem til det flotte resultat - en postkasserød Chevrolet Silverado i 1:1 størrelse. 2019 FullSize LEGO Silverado 04

Bilen har netop været udstillet på NAISA - også kendt som Detroit Motorshow, og kan også tages i nærmere øjesyn på Chevrolets egen hjemmeside

Lego-modellen er en helt nøjagtig kopi af den ægte vare - en helt nylanceret udgave af Chevrolet Silverado 1500 LT Trail Boss - og det er i øvrigt den første Chevrolet, som Lego-folkene kaster sig over.

Tro kopi af den ægte vare

På Paris Motorshow i efteråret 2018 var en fullsize Bugatti Chiron udstillet, og tidligere har vi også set Formel 1-modeller i Lego samt andre spektakulære klods-mirakler på fire hjul. 

Der er brugt nøjagtigt 334.544 Lego-klodser til den røde bil. Den mest brugte klods er den klassiske røde med otte "dutter" fordelt på to rækker. 

2019 FullSize LEGO Silverado 05

På dette Chevrolet-site kan du se et smart billede, hvor man direkte kan sammenligne Lego-udgaven med "den ægte vare". 

Køb din egen Chevrolet 

Årsagen til det bemærkelsesværdige byggeri er, at Lego har indgået et samarbejde med Chevrolet i forbindelse med "The Lego Movie 2", som netop har haft premiere. 

Her kan du også se en lille film, som Chevrolet og Lego har begået. Den viser en del af det hårde arbejde, som det har været at bygge den fine firhjulstrækker.

Det bliver næppe muligt at købe den store 1:1-model - men Lego laver faktisk også Chevrolet-biler, som kan købes i legetøjsforretningerne. Blandt andet denne Camaro

2019 FullSize LEGO Silverado 03

2019 FullSize LEGO Silverado 08

Og ja... det er den "rigtige" Chevy til venstre.